Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu

Chocolade/pindakaas bonbons

4 april 2018/11 Reacties/in Tussendoor

 

Deze bonbons zijn zóó lekker!
En met de ingrediënten die ik heb gebruikt zit je maar op 1 koolhydraat per bonbon. Dus, als je zin in zoet hebt….

Voor 21 bonbons heb je nodig:

75 gram chocolade 85%
25 gram kokosolie
50 gram roomboter
Pindakaas
Zoutkorrels
Zoetstof

Smelt de chocolade, kokosolie en roomboter in een steelpannetje en doe hier zoetstof naar smaak bij. Ik heb vloeibare zoetstof van de Jumbo gebruikt.
Wanneer alles gesmolten is, mag je dit verdelen over een ijsblokjesvorm. Het gemakkelijkst is een flexibele vorm. Dan krijg je de bonbons goed uit de vormpjes.

Vanuit een steelpannetje schenken is bij mij niet zo’n succes. Ik giet het mengsel altijd over in een kleine maatbeker. Dit werkt heel goed. Let op! Het mengsel is heet.

Vul de vormpjes niet tot de rand. De pindakaas moet er immers nog bij. Dit gaat heel gemakkelijk met een theelepel. Doe pindakaas in elk vormpje, ter grootte van een hazelnoot. Ik heb de pindakaas met stukjes van de Lidl gebruikt.

Tot slot strooi je een paar zoutkorreltjes over de vormpjes heen en dan mogen de bonbons in de vriezer. Na een uur zijn ze klaar. Zelf bewaar ik ze standaard in de vriezer, maar in de koelkast kan ook prima.

Ben benieuwd hoe jullie ze vinden!

Liefs, Patricia

Tags: bonbons, chocolade, pindakaas
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Pinterest
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2018/04/IMG_20180222_161301_863.jpg?fit=1543%2C1370&ssl=1 1370 1543 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2018-04-04 15:35:132019-01-29 21:53:05Chocolade/pindakaas bonbons
Misschien ook iets voor u
Chocolade mugcake
Cakejes
Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten
11 antwoorden
  1. Jacqueline zegt:
    21 augustus 2018 op 21:19

    Ik hou niet van die zoetstoffen. Kan dat met een natuurlijk alternatief?

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      29 augustus 2018 op 18:49

      Is wel iets lastiger, zeker, omdat de chocolade iets bitter is, is zoeten wel prettig. Je zou met rood fruit kunnen kiezen voor het zoete. Natuurlijke alternatieven zijn vaak ook hoog in koolhydraten namelijk.

      Beantwoorden
  2. Agnes zegt:
    21 augustus 2018 op 22:17

    Nadat je de pindakaas in de bonbon hebt gedaan doe je er dan nog een laagje chocolade overheen zodat de bonbon aan de onderkant ook gesloten is?

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      29 augustus 2018 op 18:45

      Dat kan idd. Giet de chocolade niet tot de rand van het vormpje, zodat je pindakaas speling heeft. Daarna kun je er nog extra chocolade overheen gieten, tot de rand. Bij mij is de chocolade nog zo heet, dat de pindkaas ook wel iets smelt. En daarna roer ik de pindakaas met een sateprikker of de achterkant van een theelepel nog iets meer door de chocola, als dit nodig is. Dan is de onderkant afsluiten ook minder nodig. Succes!

      Beantwoorden
  3. Svdveen zegt:
    23 augustus 2018 op 12:52

    Hoi patricia, ik kom dit recept tegen en ineens heb ik waanzinnig Zin in deze bonbons. Maar ik heb wel een vraagje. De gesmotelten boter, kokosolie en chocola heb ik in de brompjes gegoten en toen moet de pindekaas er nog op. Alleen laat die pindakaas zich niet vormen en ploft half onder en steekt half boven het gesmolten mengsel uit. Hoort dat zo of had ik eerst de chocola hard moeten laten worden? Ik heb het inmiddels al in de vriezer staan . De smaak zal wel hetzelfde zijn,maar ik vind het er nogal ‘slordig’ uitzien.
    Groet sietske

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      29 augustus 2018 op 18:42

      Bij mij is de chocolade nog zo heet wanneer ik het in de vormpjes giet, dat de pindakaas er ook iets door smelt. Daarna meng ik de pindakaas nog iets meer door de chocolade met een sateprikker of de achterkant van een theelepel. Giet de vormpjes niet tot de rand met chocola, dan heb je met de pindakaas iets speling. Na de pindakaas kun je er dan zelfs nog voor kiezen om een laagje chocolade tot de rand te gieten. Dan moet het sowieso wel goedkomen. Succes!

      Beantwoorden
  4. Adammeke zegt:
    8 juni 2019 op 16:57

    Wowww lekker hoor
    2e ronde al in de maak. En leuk aan het experimenteren met chilivlokken in chocolade. En ik had een paar met pindakaas een paar met gehakte amandelen gemaakt. Allemaal jummie, en proeft als n ijsbonbonnetje zo uit de vriezer… Wat een feestje

    (Ben zelf al erg gewend aan 70-85% chocolade, dus heb er geen zoetstof bij gedaan)

    Beantwoorden
  5. Ariënne zegt:
    2 november 2019 op 17:01

    Ik heb ze gemaakt zonder pindakaas.
    Past zonder pindakaas precies in 21 vormpjes.
    Héérlijk, smelt lekker weg in de mond. Vanavond voor de 3e keer maken.
    Hapt zo heerlijk weg.
    Bedankt voor dit recept!

    Beantwoorden
  6. Wilma zegt:
    1 juni 2020 op 16:34

    Hoi,
    Super recept. Echt lekker voor een chocoverslaafde als ik. Gewoon even voor die lekkere trek. 👍🏻

    Beantwoorden
  7. Frans zegt:
    19 juni 2020 op 11:27

    Welke chocolade gebruik ik best? Of maakt het niet uit van welk merk zolang het maar 85% is?

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      19 juni 2020 op 15:05

      Klopt! 85% of meer

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Bloemkoolrijst en scrambled eggsBloemkoolrijst en scrambled eggs20 maart 2023 - 13:44
  • Harige koekjesHartige koekjes20 maart 2023 - 10:37
  • Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes10 november 2022 - 13:12
  • Omelet gevuld met salami, kaas, spinazie en rauwkost van komkommerOmelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer18 februari 2022 - 12:18
  • Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten1 februari 2022 - 14:09
  • Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree18 november 2021 - 10:41
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Hoi! Sws is het goed om tussentijds te checken bij de...17 mei 2021 - 15:21 door ppkha
  • Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak...17 mei 2021 - 15:20 door ppkha
  • Hoi! Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan...17 mei 2021 - 15:19 door ppkha
  • Hoi Patricia De cake staat nu in de oven ben benieuwd....17 mei 2021 - 14:08 door Martha
  • Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig ...30 april 2021 - 13:36 door Ellen
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza pompoen prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archieven

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
Mini courgettepizza’sPannenkoeken
Scroll naar bovenzijde