Chocolade/pindakaas bonbons
Deze bonbons zijn zóó lekker!
En met de ingrediënten die ik heb gebruikt zit je maar op 1 koolhydraat per bonbon. Dus, als je zin in zoet hebt….
Voor 21 bonbons heb je nodig:
75 gram chocolade 85%
25 gram kokosolie
50 gram roomboter
Pindakaas
Zoutkorrels
Zoetstof
Smelt de chocolade, kokosolie en roomboter in een steelpannetje en doe hier zoetstof naar smaak bij. Ik heb vloeibare zoetstof van de Jumbo gebruikt.
Wanneer alles gesmolten is, mag je dit verdelen over een ijsblokjesvorm. Het gemakkelijkst is een flexibele vorm. Dan krijg je de bonbons goed uit de vormpjes.
Vanuit een steelpannetje schenken is bij mij niet zo’n succes. Ik giet het mengsel altijd over in een kleine maatbeker. Dit werkt heel goed. Let op! Het mengsel is heet.
Vul de vormpjes niet tot de rand. De pindakaas moet er immers nog bij. Dit gaat heel gemakkelijk met een theelepel. Doe pindakaas in elk vormpje, ter grootte van een hazelnoot. Ik heb de pindakaas met stukjes van de Lidl gebruikt.
Tot slot strooi je een paar zoutkorreltjes over de vormpjes heen en dan mogen de bonbons in de vriezer. Na een uur zijn ze klaar. Zelf bewaar ik ze standaard in de vriezer, maar in de koelkast kan ook prima.
Ben benieuwd hoe jullie ze vinden!
Liefs, Patricia
Ik hou niet van die zoetstoffen. Kan dat met een natuurlijk alternatief?
Is wel iets lastiger, zeker, omdat de chocolade iets bitter is, is zoeten wel prettig. Je zou met rood fruit kunnen kiezen voor het zoete. Natuurlijke alternatieven zijn vaak ook hoog in koolhydraten namelijk.
Nadat je de pindakaas in de bonbon hebt gedaan doe je er dan nog een laagje chocolade overheen zodat de bonbon aan de onderkant ook gesloten is?
Dat kan idd. Giet de chocolade niet tot de rand van het vormpje, zodat je pindakaas speling heeft. Daarna kun je er nog extra chocolade overheen gieten, tot de rand. Bij mij is de chocolade nog zo heet, dat de pindkaas ook wel iets smelt. En daarna roer ik de pindakaas met een sateprikker of de achterkant van een theelepel nog iets meer door de chocola, als dit nodig is. Dan is de onderkant afsluiten ook minder nodig. Succes!
Hoi patricia, ik kom dit recept tegen en ineens heb ik waanzinnig Zin in deze bonbons. Maar ik heb wel een vraagje. De gesmotelten boter, kokosolie en chocola heb ik in de brompjes gegoten en toen moet de pindekaas er nog op. Alleen laat die pindakaas zich niet vormen en ploft half onder en steekt half boven het gesmolten mengsel uit. Hoort dat zo of had ik eerst de chocola hard moeten laten worden? Ik heb het inmiddels al in de vriezer staan . De smaak zal wel hetzelfde zijn,maar ik vind het er nogal ‘slordig’ uitzien.
Groet sietske
Bij mij is de chocolade nog zo heet wanneer ik het in de vormpjes giet, dat de pindakaas er ook iets door smelt. Daarna meng ik de pindakaas nog iets meer door de chocolade met een sateprikker of de achterkant van een theelepel. Giet de vormpjes niet tot de rand met chocola, dan heb je met de pindakaas iets speling. Na de pindakaas kun je er dan zelfs nog voor kiezen om een laagje chocolade tot de rand te gieten. Dan moet het sowieso wel goedkomen. Succes!
Wowww lekker hoor
2e ronde al in de maak. En leuk aan het experimenteren met chilivlokken in chocolade. En ik had een paar met pindakaas een paar met gehakte amandelen gemaakt. Allemaal jummie, en proeft als n ijsbonbonnetje zo uit de vriezer… Wat een feestje
(Ben zelf al erg gewend aan 70-85% chocolade, dus heb er geen zoetstof bij gedaan)
Ik heb ze gemaakt zonder pindakaas.
Past zonder pindakaas precies in 21 vormpjes.
Héérlijk, smelt lekker weg in de mond. Vanavond voor de 3e keer maken.
Hapt zo heerlijk weg.
Bedankt voor dit recept!
Hoi,
Super recept. Echt lekker voor een chocoverslaafde als ik. Gewoon even voor die lekkere trek. 👍🏻
Welke chocolade gebruik ik best? Of maakt het niet uit van welk merk zolang het maar 85% is?
Klopt! 85% of meer