Een cheesy spinazie/prei quiche
Voor 4 à 5 personen.
Ingrediënten:
450 gram verse spinazie
2 stronken prei
250 gram kastanjechampignons
5 eieren
500 gram rundergehakt
100 gram feta/witte kaas
50 ml ongezoete amandelmelk
3 eetlepels amandelmeel
Geraspte kaas
2 teentjes knoflook
Zout
Bereiding:
Bak de spinazie kort en laat deze goed uitlekken in een vergiet. Er moet zo weinig mogelijk vocht overblijven.
Rul het gehakt en voeg hier zout, knoflook en de in stukjes gesneden prei en kastanjechampignons aan toe.
Neem een springvorm en bedek deze met bakpapier. De zijkant van de vorm heb ik ingevet met roomboter.
Bedek de bodem met de spinazie en strooi hier een dun laagje geraspte kaas overheen. Doe nu het gehaktmengsel over de spinazie en geraspte kaas en daarna verkruimel je de feta/witte kaas eroverheen.
Roer de eieren, amandelmelk, amandelmeel en een klein beetje zout goed door elkaar en verdeel dit over de springvorm. Tot slot bedek je de quiche met geraspte kaas voor een lekker krokant laagje.
45 minuten op 180 graden in de oven. En je hebt een heerlijke stevige quiche.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!