Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu
Koolhydraatarme lijnzaadcrackers ontbijt recepten

Lijnzaadcrackers met roomkaas en bieslook

4 april 2018/9 Reacties/in Lunch, Ontbijt, Tussendoor

 

Eigenlijk vond ik lijnzaadcrackers nooit zo lekker. Tot ik ze op de manier ging maken die je hieronder kunt lezen! Super makkelijk om te maken, snel klaar en heel erg lekker! Juist door de combinatie van geraspte kaas en sambal zijn deze lijnzaadcrackers een echte aanrader.

Ingrediënten voor 2 lijnzaadcrackers:

3 eetlepels gebroken lijnzaad 
3 eetlepels geraspte kaas
1 theelepel sambal Oelek
Zout
Water

Meng de ingrediënten tot een stevig papje. Wees voorzichtig met het toevoegen van water. Je hoeft er maar weinig aan toe te voegen. Je moet het iets kunnen roeren.
Doe het mengsel op een bakpapiertje en maak het egaal met een lepel. Dit werkt het best wanneer je die eerst nat hebt gemaakt met water.

Scheidt het mengsel alvast met een mes. Ongeveer een centimeter ertussen laten. Zo heb je na het bakken zonder moeite 2 crackers.

Bak nu in de magnetron op de hoogste stand. Ongeveer 3/4 minuten. Daarna omdraaien en nog eens 30 seconden. Goed af laten koelen. Tijdens het afkoelen worden ze namelijk lekker knapperig.

Je kunt eindeloos variëren met beleg. Roomkaas, liefst naturel, met bieslook heeft mijn persoonlijke voorkeur.

 

Tags: lijnzaadcrackers
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Pinterest
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2018/03/2018-02-20-08-57-40-271.jpg?fit=1600%2C900&ssl=1 900 1600 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2018-04-04 15:08:022019-10-22 15:29:18Lijnzaadcrackers met roomkaas en bieslook
Misschien ook iets voor u
Eiersalade met lijnzaadcrackersEiersalade
9 antwoorden
  1. Bianca Jansen-Arntz zegt:
    17 april 2018 op 08:47

    Hoi Patricia,

    Vraagje.. wat kan ik als vervanger gebruiken voor de sambal bij de lijnzaadcrackers? Of kan ik het ook gewoon weglaten?????

    Groetjes Bianca

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      17 april 2018 op 10:31

      Hallo Bianca,

      Je kunt de sambal weglaten, maar dan zou ik wel extra kruiden aan de crackers toevoegen. Bijvoorbeeld paprika, knoflook, -of kerriepoeder, Italiaanse kruiden of alleen rozemarijn. Wat je maar lekker vindt!

      Liefs Patricia

      Beantwoorden
  2. Conny zegt:
    18 juni 2018 op 15:24

    Hi Patricia,
    Lijkt me heerlijk.
    Alleen …. ik heb geen magnetron.
    Zou het ook in de (hetelucht)oven kunnen en zo ja, hoe lang en hoe hoog de oven?
    Groetjes, Conny

    Beantwoorden
  3. Conny zegt:
    18 juni 2018 op 15:28

    Hi Patricia,
    Lijkt me heerlijk. Alleen …. ik heb geen magnetron. Zou het ook in de (hetelucht)oven kunnen en zo ja, hoe lang en hoe hoog de temp.?
    Groetjes,
    Conny

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      19 juni 2018 op 10:03

      Dankjewel voor je bericht Conny. De crackers kunnen ook zeker gebakken worden in de oven. Ongeveer 20 minuten op 180 graden. Zelf even in de gaten houden. Iedere oven is weer anders. Succes!

      Liefs Patricia

      Beantwoorden
  4. Marielle zegt:
    11 juli 2018 op 16:21

    Heb ze van de week gemaakt, op iedere eetlepel gebroken lijnzaad een eetlepel water,met griekse kruiden of italiaans, even laten staan en dan op bakpapier modelleren en in de magnetron….Wat een feest was het….heerlijk!

    Beantwoorden
  5. Debby zegt:
    26 januari 2019 op 11:35

    Lekker, snel, makkelijk …..wat wil je nog meer. Bedankt voor dit recept

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      26 januari 2019 op 14:24

      Dankjewel! Leuk om te horen.????

      Beantwoorden
  6. Rita Oude Nijhuis zegt:
    25 november 2019 op 19:47

    Kun je deze crackers ook’s avonds na het sporten eten, ik heb voor het sporten wel koolhydraatarm gegeten

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Bloemkoolrijst en scrambled eggsBloemkoolrijst en scrambled eggs20 maart 2023 - 13:44
  • Harige koekjesHartige koekjes20 maart 2023 - 10:37
  • Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes10 november 2022 - 13:12
  • Omelet gevuld met salami, kaas, spinazie en rauwkost van komkommerOmelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer18 februari 2022 - 12:18
  • Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten1 februari 2022 - 14:09
  • Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree18 november 2021 - 10:41
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Hoi! Sws is het goed om tussentijds te checken bij de...17 mei 2021 - 15:21 door ppkha
  • Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak...17 mei 2021 - 15:20 door ppkha
  • Hoi! Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan...17 mei 2021 - 15:19 door ppkha
  • Hoi Patricia De cake staat nu in de oven ben benieuwd....17 mei 2021 - 14:08 door Martha
  • Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig ...30 april 2021 - 13:36 door Ellen
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza pompoen prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archieven

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
ReceptenPizza met tonijnbodem
Scroll naar bovenzijde