Lijnzaadcrackers met roomkaas en bieslook
Eigenlijk vond ik lijnzaadcrackers nooit zo lekker. Tot ik ze op de manier ging maken die je hieronder kunt lezen! Super makkelijk om te maken, snel klaar en heel erg lekker! Juist door de combinatie van geraspte kaas en sambal zijn deze lijnzaadcrackers een echte aanrader.
Ingrediënten voor 2 lijnzaadcrackers:
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels geraspte kaas
1 theelepel sambal Oelek
Zout
Water
Meng de ingrediënten tot een stevig papje. Wees voorzichtig met het toevoegen van water. Je hoeft er maar weinig aan toe te voegen. Je moet het iets kunnen roeren.
Doe het mengsel op een bakpapiertje en maak het egaal met een lepel. Dit werkt het best wanneer je die eerst nat hebt gemaakt met water.
Scheidt het mengsel alvast met een mes. Ongeveer een centimeter ertussen laten. Zo heb je na het bakken zonder moeite 2 crackers.
Bak nu in de magnetron op de hoogste stand. Ongeveer 3/4 minuten. Daarna omdraaien en nog eens 30 seconden. Goed af laten koelen. Tijdens het afkoelen worden ze namelijk lekker knapperig.
Je kunt eindeloos variëren met beleg. Roomkaas, liefst naturel, met bieslook heeft mijn persoonlijke voorkeur.
Hoi Patricia,
Vraagje.. wat kan ik als vervanger gebruiken voor de sambal bij de lijnzaadcrackers? Of kan ik het ook gewoon weglaten?????
Groetjes Bianca
Hallo Bianca,
Je kunt de sambal weglaten, maar dan zou ik wel extra kruiden aan de crackers toevoegen. Bijvoorbeeld paprika, knoflook, -of kerriepoeder, Italiaanse kruiden of alleen rozemarijn. Wat je maar lekker vindt!
Liefs Patricia
Hi Patricia,
Lijkt me heerlijk.
Alleen …. ik heb geen magnetron.
Zou het ook in de (hetelucht)oven kunnen en zo ja, hoe lang en hoe hoog de oven?
Groetjes, Conny
Hi Patricia,
Lijkt me heerlijk. Alleen …. ik heb geen magnetron. Zou het ook in de (hetelucht)oven kunnen en zo ja, hoe lang en hoe hoog de temp.?
Groetjes,
Conny
Dankjewel voor je bericht Conny. De crackers kunnen ook zeker gebakken worden in de oven. Ongeveer 20 minuten op 180 graden. Zelf even in de gaten houden. Iedere oven is weer anders. Succes!
Liefs Patricia
Heb ze van de week gemaakt, op iedere eetlepel gebroken lijnzaad een eetlepel water,met griekse kruiden of italiaans, even laten staan en dan op bakpapier modelleren en in de magnetron….Wat een feest was het….heerlijk!
Lekker, snel, makkelijk …..wat wil je nog meer. Bedankt voor dit recept
Dankjewel! Leuk om te horen.????
Kun je deze crackers ook’s avonds na het sporten eten, ik heb voor het sporten wel koolhydraatarm gegeten