Pizza met tonijnbodem
Dit was weer een hele fijne pizza. Met een stevige, iets knapperige bodem.
Voor 1 persoon heb je nodig:
Bodem
1 blikje tonijn, naturel, goed laten uitlekken
2 eieren
2 eetlepels amandelmeel
3 eetlepels geraspte kaas
Knoflookpoeder
Zout
Meng de ingrediënten. Leg een bakpapiertje op een ovenplaat en verdeel hieroverheen het mengsel. Bak dit op 200 graden ongeveer een half uur. Na een half uur de bodem omdraaien en nogmaals 10 minuten bakken. Zorg dat de bodem goed droog gebakken is en laat hem even afkoelen. Let op! Geen oven is hetzelfde. Hou daarom tussentijds het bakproces in de gaten.
Saus
2 eetlepels roomkaas
Basilicum naar smaak
Oregano naar smaak
Zout
Knoflookpoeder naar smaak
Evt. Sambal Oelek, 1 theelepel
Beetje water, om de saus te verdunnen
Topping
6 champignons
Halve ui
Halve paprika
2 plakjes salami, in reepjes gesneden
20 gram witte kaas, verkruimeld
Geraspte kaas
Smeer de saus uit over de pizzabodem en beleg deze daarna met de topping. Als laatste de geraspte kaas.
Bak de pizza af op 180 graden in de oven, ongeveer een kwartier. In ieder geval tot de geraspte kaas gesmolten is.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!