Oopsies
Wat zijn Oopsies en vooral, hoe maak je ze?
Dit is het basisrecept voor Oopsies:
3 eieren
100 gram roomkaas (Lidl, naturel gebruik ikzelf graag)
1 theelepel bakpoeder
Zout
Scheid het eiwit van de dooier en doe ze in aparte, vetvrije kommen. Dat de kom vetvrij is, is vooral erg belangrijk voor het eiwit.
Voeg aan het eiwit een klein beetje zout toe en mix dit 4 à 5 minuten.
Voeg aan het eigeel de roomkaas en het bakpoeder toe en mix dit tot een egaal mengsel.
Spatel nu het eigeelmengsel in 3x voorzichtig door het eiwit. Het beslag hoeft niet egaal te worden. Alleen met elkaar vermengen is voldoende.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Maak op een bakpapier ongeveer 7-10 bergjes van het beslag. Dit kan gewoon met de spatel. Zorg dat er 2 centimeter aan ruimte tussen de Oopsies zit.
Ongeveer 45 minuten op 150 graden in de oven. En je Oopsies zijn klaar!
Je kunt ervoor kiezen om een bakplaat te vullen met het beslag. In plaats van dat je er bergjes van maakt. Mijn ervaring is dan wel, dat de Oopsie minder fluffy wordt.
Succes met bakken!
Liefs, Patricia
Wil je een soortgelijk broodje, maar zonder de roomkaas? Probeer dan de kaasbroodjes eens!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!