Rookkaascrackers met tonijnsalade
Heb je al eens rookkaascrackers gegeten? Heel gemakkelijk te maken, met van alles te beleggen, maar vooral erg lekker!
Zo maak je de crackers:
Leg 2 plakjes rookkaas op een stukje bakpapier. Doe ze 1.5/2 minuten op de hoogste stand in de magnetron en je hebt crackers.☺
In de oven kan ook, maar dan duurt het bakken wel langer. Zelf nog niet geprobeerd, maar ik zou ze dan bakken op 180 graden. Tussen de 10 en 20 minuten. Afhankelijk van je oven.
Ik hoor verschillende verhalen over rookkaas. Dat ze ontzettend spetteren in de magnetron of moeilijk van elkaar los te krijgen zijn uit de verpakking. Beide “problemen” ken ik niet. De plakken rookkaas die ik altijd gebruik, zijn de plakken die liggen in het koelvak van de Jumbo. Niet de verse, de voorverpakte.
Mocht je andere rookkaas gebruiken en je bent bang voor gespetter, leg dan ook op de plakjes rookkaas een stukje bakpapier.
De tonijnsalade heb ik heel simpel gehouden:
Een half blikje tonijn, naturel, uit laten lekken
Flinke theelepel mayonaise
Halve theelepel mosterd
Knoflookpoeder
Chilivlokken (optioneel)
De salade bestaat uit 2 kleine tomaatjes, in stukjes gesneden, een paar zoutkorrels en bieslook.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!