Bloemkoolhapjes
Een verantwoorde snack die niet moeilijk te maken is. Lekker met een sausje van mayonaise, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout.
Voor 18 hapjes heb je nodig:
1 bloemkool
2 eieren
3 eetlepels geraspte kaas
Halve theelepel kurkuma
Halve theelepel massala
Knoflookpoeder
Peper
Zout
Kook de bloemkool gaar. Hoe gaarder, hoe beter. Ik heb een keer een beetgare bloemkool gestampt, da’s best een klus. Ook mengt het minder goed met de andere ingrediënten.
Oké, wanneer je de bloemkool hebt afgegoten, eerst af laten koelen. Stamp er puree van en knijp dit goed uit in een schone theedoek.
Doe de andere ingrediënten bij de puree. Mocht je geen kurkuma of massala in huis hebben, dan is kerriepoeder ook erg lekker.
Maak van dit mengsel 18 bolletjes met een ijsschep en leg ze op bakpapier. Druk ze iets plat.
Bak de hapjes 30-40 minuten op 180 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!