Broccoli ovenschotel
Ik ben niet een groot liefhebber van broccoli. Toch eten we het hier thuis iedere week. Waarom? De kinderen eten er goed van. En dat is fijn, omdat het wel een hele gezonde groente is.
Hebben ze die vitamines toch maar weer binnen. En wij als volwassenen natuurlijk ook….
Om het voor mezelf toch interessant te houden, is afwisseling wat bereiding betreft wel een must.
Dit keer heb ik gekozen voor een ovenschotel.
En ik moet zeggen…ook ik heb weer lekker gegeten.
Dit is het recept, voor ongeveer 4 personen:
Broccoli
4 worstjes
1 ui
1 teen knoflook
100 gram crème fraiche
Geraspte kaas
Peper
Zout
Kook de broccoli(in kleine roosjes gesneden) beetgaar. Ik heb ze in bouillon gekookt. Dan krijgen ze net een beetje extra pit.
Snijd de worstjes in plakjes en roerbak ze met de ui en knoflook. Daarna mag het geheel in een ovenschaal.
Giet de broccoli af en doe deze over de worstjes, knoflook en ui heen, in de ovenschaal.
Meng crème fraiche met een beetje water, zout en peper. Water, zodat je het iets beter kunt verdelen over het gerecht. Is mijn ervaring.????
Tot slot doe je de geraspte kaas eroverheen. De ovenschotel hoeft niet lang in de oven. Ongeveer een kwartier op 180 graden.
Smakelijk eten!
Welke worstjes worden er gebruikt?
Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Waar je op moet letten zijn de toevoegingen. Dit geldt voor al het vlees. Soms wordt er zetmeel of glucose toegevoegd aan vlees en die zorgen dan voor meer koolhydraten.