Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu

Kerriebloemkool met gehakt uit de oven

17 april 2018/1 Reactie/in Diner, Recepten

Simpel, lekker en een super handig gerecht voor als je samen eet met mensen, die niet koolhydraatarm eten. Bij ons zijn dat de kinderen. Zij hebben er pasta bij gegeten.

Het totale recept is voor 4 à 5 personen.

Ingrediënten bloemkoolschotel:

1 bloemkool
500 gram rundergehakt
2 eieren
4 eetlepels geraspte kaas
2 teentjes knoflook
1 goede theelepel kerriepoeder
Zout

Kook de bloemkool goed gaar en giet het water af. Stamp de bloemkool fijner. Als een grove puree. Giet daarna opnieuw overtollig water af. Laat de bloemkool even afkoelen. Voeg na afkoelen de eieren, geraspte kaas en kerriepoeder toe aan de bloemkool en roer dit goed door elkaar.

Rul het gehakt en voeg daar knoflook en zout aan toe. Doe dit in een ovenschaal.

Doe het bloemkoolmengsel over het gehakt en zet de schaal in de oven. Ongeveer 30 minuten op 180 graden.

De gemengde sla heb ik aangemaakt met een klein beetje witte kaas (feta kaas) En een halve tomaat. De dressing is gemaakt van 2 eetlepels mayonaise, een halve theelepel basilicum, een halve theelepel oregano, een klein beetje knoflookpoeder en zout (korrels). Dunner gemaakt met water.

Smakelijk eten!

Liefs, Patricia

Tags: bloemkool, ovenschotel
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Pinterest
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2018/04/23755028_1515455208542909_5049533416582568828_n.jpg?fit=960%2C540&ssl=1 540 960 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2018-04-17 11:19:112018-04-30 09:07:05Kerriebloemkool met gehakt uit de oven
Misschien ook iets voor u
Zuurkool/Pompoenschotel
Bloemkool burgersKoolhydraatarme bloemkoolburgers
Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes
Bloemkoolsalade
Broccoli ovenschotel
Witte kool met spekreepjes en cheddar uit de oven
Omelet met bloemkool en courgette
Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree
1 antwoord
  1. Karin zegt:
    3 juni 2019 op 19:12

    Wat een heerlijk recept die kerriebloemkool. Wij hebben ervan gesmuld.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Bloemkoolrijst en scrambled eggsBloemkoolrijst en scrambled eggs20 maart 2023 - 13:44
  • Harige koekjesHartige koekjes20 maart 2023 - 10:37
  • Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes10 november 2022 - 13:12
  • Omelet gevuld met salami, kaas, spinazie en rauwkost van komkommerOmelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer18 februari 2022 - 12:18
  • Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten1 februari 2022 - 14:09
  • Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree18 november 2021 - 10:41
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Hoi! Sws is het goed om tussentijds te checken bij de...17 mei 2021 - 15:21 door ppkha
  • Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak...17 mei 2021 - 15:20 door ppkha
  • Hoi! Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan...17 mei 2021 - 15:19 door ppkha
  • Hoi Patricia De cake staat nu in de oven ben benieuwd....17 mei 2021 - 14:08 door Martha
  • Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig ...30 april 2021 - 13:36 door Ellen
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza pompoen prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archieven

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
KokoskoekenBroccoli ovenschotel
Scroll naar bovenzijde