Kerriebloemkool met gehakt uit de oven
Simpel, lekker en een super handig gerecht voor als je samen eet met mensen, die niet koolhydraatarm eten. Bij ons zijn dat de kinderen. Zij hebben er pasta bij gegeten.
Het totale recept is voor 4 à 5 personen.
Ingrediënten bloemkoolschotel:
1 bloemkool
500 gram rundergehakt
2 eieren
4 eetlepels geraspte kaas
2 teentjes knoflook
1 goede theelepel kerriepoeder
Zout
Kook de bloemkool goed gaar en giet het water af. Stamp de bloemkool fijner. Als een grove puree. Giet daarna opnieuw overtollig water af. Laat de bloemkool even afkoelen. Voeg na afkoelen de eieren, geraspte kaas en kerriepoeder toe aan de bloemkool en roer dit goed door elkaar.
Rul het gehakt en voeg daar knoflook en zout aan toe. Doe dit in een ovenschaal.
Doe het bloemkoolmengsel over het gehakt en zet de schaal in de oven. Ongeveer 30 minuten op 180 graden.
De gemengde sla heb ik aangemaakt met een klein beetje witte kaas (feta kaas) En een halve tomaat. De dressing is gemaakt van 2 eetlepels mayonaise, een halve theelepel basilicum, een halve theelepel oregano, een klein beetje knoflookpoeder en zout (korrels). Dunner gemaakt met water.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Wat een heerlijk recept die kerriebloemkool. Wij hebben ervan gesmuld.