Courgetti met spekreepjes
Courgetti is zo lekker, helemaal in combinatie met de krokante spekreepjes, heerlijk. Mijn jongste dochter van 11 jaar wil dit het liefst elke dag wel eten! Voor ik begon met koolhydraatarm eten had ik werkelijk nog nooit gehoord van courgetti, maar het bleek een manier van courgette eten te zijn, alsof je spaghetti eet. Sterker nog, courgetti vind ik zelfs lekkerder, maar dat is uiteraard persoonlijk! Courgetti is in ieder geval heel koolhydraatarm en je kunt er eindeloos mee variëren. Onderstaand gerecht is dus een echte aanrader!
Voor ongeveer 3 personen heb je nodig:
1 courgette
250 gram spekreepjes
Halve gele paprika
Halve rode paprika
2 stronken prei
2 teentjes knoflook
250 ml tomatensaus met basilicum van de Lidl. Erg laag in kh.
Peper
Evt. extra zout
En ik had nog wat champignons over, ook erg lekker erdoorheen.
Was de courgette en maak er slierten van. Zelf heb ik een Magic peeler en die maakt hele mooie slierten. Er is meer keukengereedschap waar je slierten mee kunt maken en anders kun je, maar dat is een klusje, de courgette een soort van Juliënne snijden. Hele dunne reepjes.
Leg dit voorlopig aan de kant.
Bak de spekreepjes goed krokant en voeg hier de knoflook, peper, prei, eventueel champignons en tot slot, de paprika aan toe. Doe de saus erdoorheen en laat het geheel goed heet worden. Haal de pan van het vuur en voeg nu de courgetteslierten toe aan het gerecht. Roer alles goed door elkaar en op deze manier heb je courgetti die nog beetgaar is en niet te hard of te zacht.
Eet er salade bij met een mayonaisedressing en de overgebleven helften van de paprika’s.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Hoi Patricia, ja dit recept is echt lekker. De courgetti warm ik zelf nog wel even mee in de saus maar het smaakt gewoon naar spaghetti. Top!!
Hallo Josje,
Heerlijk dat je er ook zo mee kunt variëren hè! Ik laat de courgetti op het laatst ook nog even iets zachter worden, maar niet te lang. Idd net spaghetti (zelfs lekkerder!)
Liefs Patricia