Chocolademelk
*Comfort food*
Iedereen heeft wel van die momenten. Dat je een zware dag hebt gehad. Of je voelt je niet helemaal fit. Op regenachtige dagen. Of wanneer je een beetje zieligjes bent.(vind je zelf dan vooral).
Wat is er dan fijner om datgene te eten of drinken wat een beetje troost biedt!?
Wat is jullie koolhydraatarme comfort food?
Waar worden jullie blij van?
Ik heb dat met chocolademelk. Daar word ik dan weer heel blij en warm van. Ook nu ik koolhydraatarm eet en drink, is dit niet iets wat ik hoef te laten staan. Niet kant en klaar uit een pak. Wel minstens zo lekker!
Hieronder het recept voor een heerlijke kop chocolademelk met slagroom:
-150 ml ongezoete amandelmelk.
Tip: De lang houdbare ongezoete amandelmelk van de Albert Heijn. Deze bevat bijna geen koolhydraten en heeft zo goed als geen smaak. Wat ik persoonlijk heel prettig vind. Ook heel lekker is de Alpro Almond Ongezoet.
-Warm water
-2 à 3 theelepels cacaopoeder
-Ongeklopte slagroom
-Zoetstof (liefst vloeibare)
-Kaneel
Doe een klein beetje warm water in een mok en roer hier de cacaopoeder en zoetstof doorheen. Doe de amandelmelk erbij en roer nogmaals goed door. Ik heb de chocolademelk 1.30-2.00 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Tot slot de zelf geklopte slagroom erop en een klein beetje kaneel. Zo lekker!
Liefs, Patricia
Geweldig wat een recepten staan er in.
Voor ieder wat en ga het zeker uit proberen.
Groetjes Tineke
Dat is lekker, ik gebruik ook weleens ongezoete kokosmelk met druppels vanille erin en cacao,ook zo lekker. Groetjes Lucia.