Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu

Pizza met een oopsiebodem

5 mei 2018/0 Reacties/in Diner, Recepten

Oké, het is net even anders dan een “gewone” pizza. Maar zeker de moeite waard om eens te proberen. De bodem was goed stevig. En dat vind ik belangrijk.

Voor 2 personen heb je nodig:

3 eieren
2 eetlepels cottage cheese (hüttenkäse)
1 theelepel bakpoeder
Oregano
Basilicum
Paprikapoeder
(Hoeveelheid van de kruiden naar smaak toevoegen)
Zout
4 plakjes pittige salami
Geraspte kaas
2 kleine tomaatjes

Neem 2 kommen en doe in de ene kom de eiwitten en in de andere de eidooiers. Zorg dat in ieder geval de kom waar het eiwit inzit, vetvrij is.
Voeg aan het eiwit een klein beetje zout toe en mix dit ongeveer 4 minuten. Het eiwit mag goed stevig zijn.
Mix ook het eigeel met de bakpoeder, cottage cheese en kruiden. Dit hoeft niet heel lang.
Spatel het eigeelmengsel voorzichtig door het eiwitmengsel.

Ik heb voor het beslag een bakvorm gebruikt, die normaal gebruikt wordt voor brownies. Maar het werkte prima. Leg een bakpapier in de vorm. Bedek ook de zijkanten.
Doe het beslag in de vorm en bak deze 25-30 minuten op 150 graden in de oven. Geen oven is hetzelfde. Check tussentijds altijd even.

Haal de oopsie uit de oven, om te beleggen met de salami, geraspte kaas en schijfjes tomaat. Bak het geheel tot slot nog 20 minuten in de oven. Ook op 150 graden.

Wij aten er een salade bij van bleekselderij, aangemaakt met mayonaise, knoflook en een snufje zout.

Smakelijk eten!

Liefs, Patricia

Tags: koolhydraatarm, oopsie, pizza
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Pinterest
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2018/05/24991071_1532079906880439_8627139474743063429_n.jpg?fit=960%2C540&ssl=1 540 960 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2018-05-05 18:36:582018-05-05 18:36:58Pizza met een oopsiebodem
Misschien ook iets voor u
Koolhydraatarme ei muffinsHartige ei muffins
Patricia PinksterBlog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
Avocado in rosbief, met een omelet
Mini courgettepizza’s
HazelnootkoekjesKoolhydraatarme hazelnootkoekjes
Bloemkoolsalade
Foto bij Blog 16Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
BroccoliburgersBroccoliburgers
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Bloemkoolrijst en scrambled eggsBloemkoolrijst en scrambled eggs20 maart 2023 - 13:44
  • Harige koekjesHartige koekjes20 maart 2023 - 10:37
  • Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes10 november 2022 - 13:12
  • Omelet gevuld met salami, kaas, spinazie en rauwkost van komkommerOmelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer18 februari 2022 - 12:18
  • Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten1 februari 2022 - 14:09
  • Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree18 november 2021 - 10:41
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Hoi! Sws is het goed om tussentijds te checken bij de...17 mei 2021 - 15:21 door ppkha
  • Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak...17 mei 2021 - 15:20 door ppkha
  • Hoi! Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan...17 mei 2021 - 15:19 door ppkha
  • Hoi Patricia De cake staat nu in de oven ben benieuwd....17 mei 2021 - 14:08 door Martha
  • Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig ...30 april 2021 - 13:36 door Ellen
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza pompoen prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archieven

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
Gevulde salade, gehakt, courgette en komkommerAvocadosalade op een rookkaascracker
Scroll naar bovenzijde