Pizza met een oopsiebodem
Oké, het is net even anders dan een “gewone” pizza. Maar zeker de moeite waard om eens te proberen. De bodem was goed stevig. En dat vind ik belangrijk.
Voor 2 personen heb je nodig:
3 eieren
2 eetlepels cottage cheese (hüttenkäse)
1 theelepel bakpoeder
Oregano
Basilicum
Paprikapoeder
(Hoeveelheid van de kruiden naar smaak toevoegen)
Zout
4 plakjes pittige salami
Geraspte kaas
2 kleine tomaatjes
Neem 2 kommen en doe in de ene kom de eiwitten en in de andere de eidooiers. Zorg dat in ieder geval de kom waar het eiwit inzit, vetvrij is.
Voeg aan het eiwit een klein beetje zout toe en mix dit ongeveer 4 minuten. Het eiwit mag goed stevig zijn.
Mix ook het eigeel met de bakpoeder, cottage cheese en kruiden. Dit hoeft niet heel lang.
Spatel het eigeelmengsel voorzichtig door het eiwitmengsel.
Ik heb voor het beslag een bakvorm gebruikt, die normaal gebruikt wordt voor brownies. Maar het werkte prima. Leg een bakpapier in de vorm. Bedek ook de zijkanten.
Doe het beslag in de vorm en bak deze 25-30 minuten op 150 graden in de oven. Geen oven is hetzelfde. Check tussentijds altijd even.
Haal de oopsie uit de oven, om te beleggen met de salami, geraspte kaas en schijfjes tomaat. Bak het geheel tot slot nog 20 minuten in de oven. Ook op 150 graden.
Wij aten er een salade bij van bleekselderij, aangemaakt met mayonaise, knoflook en een snufje zout.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!