Bloemkoolflensjes
Ik heb nu toch iets handigs ontdekt! Al zeg ik het zelf.????
Bloemkoolflensjes van rauwe bloemkoolrijst. Hoe ideaal! Helemaal als je de bloemkoolrijst kant -en klaar koopt (oa verkrijgbaar bij de Lidl en de Albert Heijn). De flensjes zijn zo klaar en echt heerlijk! En ze vallen niet uit elkaar in de pan. Ook wel prettig!
Hoe dan?
Voor 12 flensjes heb je nodig:
100-125 gram rauwe bloemkoolrijst
4 eieren
50 gram geraspte kaas
Snufje zout
Kruiden naar smaak, ik koos voor peper, knoflookpoeder en Kurkuma
Meng de ingrediënten goed door elkaar met bijvoorbeeld een garde. Het beslag mag stevig zijn, is dit nog niet het geval, voeg er dan iets meer bloemkoolrijst aan toe.
Bak nu 12 flensjes van het beslag in boter of olie. Ik kon 4 flensjes per keer in de pan bakken. De bloemkoolrijst wordt gaar tijdens het bakken.
Zelf had ik voldoende aan 3 flensjes als lunch, met daarbij gemengde sla en mayonaise.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Klinkt lekker.
Super lijkt me deze, ik heb nog een stuk bloemkool liggen dus dat komt goed uit!