Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu

Bloemkoolflensjes

15 mei 2018/2 Reacties/in Lunch, Recepten

Ik heb nu toch iets handigs ontdekt! Al zeg ik het zelf.????

Bloemkoolflensjes van rauwe bloemkoolrijst. Hoe ideaal! Helemaal als je de bloemkoolrijst kant -en klaar koopt (oa verkrijgbaar bij de Lidl en de Albert Heijn). De flensjes zijn zo klaar en echt heerlijk! En ze vallen niet uit elkaar in de pan. Ook wel prettig!

Hoe dan?

Voor 12 flensjes heb je nodig:

100-125 gram rauwe bloemkoolrijst

4 eieren

50 gram geraspte kaas

Snufje zout

Kruiden naar smaak, ik koos voor peper, knoflookpoeder en Kurkuma

Meng de ingrediënten goed door elkaar met bijvoorbeeld een garde. Het beslag mag stevig zijn, is dit nog niet het geval, voeg er dan iets meer bloemkoolrijst aan toe.

Bak nu 12 flensjes van het beslag in boter of olie. Ik kon 4 flensjes per keer in de pan bakken. De bloemkoolrijst wordt gaar tijdens het bakken.

Zelf had ik voldoende aan 3 flensjes als lunch, met daarbij gemengde sla en mayonaise.

Smakelijk eten!

Liefs, Patricia

 

 

Tags: Bloemkoolrijst, flensjes, koolhydraatarm
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Pinterest
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2018/05/20180515_114520.jpg?fit=2000%2C1860&ssl=1 1860 2000 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2018-05-15 11:10:032018-05-15 11:10:03Bloemkoolflensjes
Misschien ook iets voor u
SalamischuitjesSalamischuitjes met avocado/eiersalade
Rosbiefrolletjes
Ham-prei salade
Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
Griekse yoghurt met frambozen, amandelen en kaneel
Blog 4 – Hoe te beginnen
Avocado/tonijnsalade
Blog 13 – Doe maar gewoon
2 antwoorden
  1. Remko van Wijk zegt:
    16 mei 2018 op 03:02

    Klinkt lekker.

    Beantwoorden
  2. Tineke zegt:
    10 november 2018 op 14:03

    Super lijkt me deze, ik heb nog een stuk bloemkool liggen dus dat komt goed uit!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Bloemkoolrijst en scrambled eggsBloemkoolrijst en scrambled eggs20 maart 2023 - 13:44
  • Harige koekjesHartige koekjes20 maart 2023 - 10:37
  • Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes10 november 2022 - 13:12
  • Omelet gevuld met salami, kaas, spinazie en rauwkost van komkommerOmelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer18 februari 2022 - 12:18
  • Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten1 februari 2022 - 14:09
  • Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree18 november 2021 - 10:41
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Hoi! Sws is het goed om tussentijds te checken bij de...17 mei 2021 - 15:21 door ppkha
  • Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak...17 mei 2021 - 15:20 door ppkha
  • Hoi! Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan...17 mei 2021 - 15:19 door ppkha
  • Hoi Patricia De cake staat nu in de oven ben benieuwd....17 mei 2021 - 14:08 door Martha
  • Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig ...30 april 2021 - 13:36 door Ellen
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza pompoen prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archieven

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
ChocolademelkBlog 12 – Interview met weekblad Vriendin
Scroll naar bovenzijde