Slagroom/Mascarpone dessert met een frambozen coulis
Zo lekker dit! Een echte traktatie, als dessert of gewoon als tussendoortje.
Voor 4 personen heb je nodig:
-250 ml ongeklopte slagroom
-100 ml mascarpone
-Frambozen, ongeveer 125 gram
-Zoetstof
Mix de slagroom met de mascarpone en zoetstof tot een licht stevig mengsel.
Pureer de frambozen, eventueel met een klein beetje zoetstof en zeef de pitjes eruit. Nu heb je een mooie, egale coulis. Ik heb diepvries frambozen gebruikt.
Verdeel de coulis over vier glazen en doe hier de mix van slagroom en mascarpone op.
Eet smakelijk!
Liefs, Patricia
het eerste recept…frambozen, mascarpone en slagroom ga ik zeker maken… lekker simpel, daar hou ik van
EN goed voor onze lijn ????? suuuuperrrr
Kan je het totaal ook invriezen? Ben maar alleen nl. En om nou gelijk 4 van deze dingen naar binnen te werken, lijkt me iets teveel van het goede voor mijn dagtotalen 🙂
Ik zou ervoor kiezen om kleinere porties per keer te maken. Ik hou persoonlijk meer van vers of het in de koelkast een paar dagen bewaren. Wel kun je het invriezen, maar liever afzonderlijk van elkaar. De coulis afzonderlijk van de mascarpone/slagroom.
Mogen frambozen ook ik een kha leefstijl?
Jazeker! Rood fruit mag wanneer je kha eet. Wel met mate, beperk het tot 1x per dag, bijvoorbeeld door je Griekse yoghurt.
Welke zoetstof gebruik je hiervoor? Recept ziet er heerlijk uit????
Dankjewel! Ik gebruik gewone poederzoetstof of vloeibare zoetstof. In dit geval de poedervariant. Vind ik net iets minder chemisch. Ik heb die van de Jumbo, met gele dop.
Het recept heb ik aangepast (delen door vier ????), want ben de enige Kha’er in dit gezin. Wat een traktatie!