Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu

Lasagne met bladeren van Chinese kool

18 juli 2018/6 Reacties/in Diner, Recepten

Dit was heel erg lekker, lasagne, met laagjes van Chinese koolbladeren.

Voor 4 personen heb je nodig:

•Een Chinese kool
•500 gram rundergehakt
•1 rode ui
•Geraspte kaas
•1 teentje knoflook of knoflookpoeder
•1 eetlepel crème fraiche
•Een scheut tomatensaus. Er zijn koolhydraatarme sauzen, bijvoorbeeld de tomatensaus basilicum van de Lidl.
•1 theelepel kurkuma (of kerriepoeder)
•Zout

Snij de onderkant af van de Chinese kool en haal er ongeveer 6 bladeren van af. Leg de bladeren een paar minuten in kokend water en daarna in koud water.
Snij de rest van de kool in stukjes.
Rul het gehakt en voeg daar de gesneden ui en kool aan toe.
Tot slot breng je de roerbak op smaak met de saus, crème fraiche, de kruiden en een klein beetje zout.

Neem een ovenschaal en bedek de bodem met de roerbak. Doe hier een dun laagje geraspte kaas overheen en bedek dit met een kool blad.
Herhaal dit proces, zodat je mooie lagen krijgt met de koolbladeren. Tot slot nog een laag geraspte kaas.

De ovenschaal mag in de oven op 180 graden, tot de kaas mooi gesmolten is.

Smakelijk eten!

Tags: chinese kool, koolhydraatarm, Lasagne
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Pinterest
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2018/07/IMG-20180718-WA0000.jpg?fit=1588%2C969&ssl=1 969 1588 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2018-07-18 08:50:232018-07-18 08:50:23Lasagne met bladeren van Chinese kool
Misschien ook iets voor u
Avocado in rosbief, met een omelet
Runderschnitzel met kastanjechampignons
Tonijn met kastanjechampignons
Rosbiefrolletjes
Mozzarella/salami pannenkoekjes
Chocolademelk
Omelet met kaas, salami en lente-ui
Avocado/tonijnsalade
6 antwoorden
  1. Tineke zegt:
    18 juli 2018 op 09:04

    Dit lijkt me heel erg lekker. Wat een vondst die koolbladeren. Ga het binnenkort proberen

    Beantwoorden
  2. Monique vogels zegt:
    22 augustus 2018 op 09:59

    Gemaakt en idd heerlijk, wel voor het de oven in gaat zorgen dat er zo veel mogelijk vocht uit de groente is. Mijn schotel wat iets te nattig.

    Beantwoorden
  3. Bianca Brouwers zegt:
    13 september 2018 op 17:51

    Heb het net gemaakt het was héérlijk!!! Maar ook wel te weinig vocht uit laten lekken.. maar de smaak was raak! ????

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      14 september 2018 op 08:38

      Hoi Bianca,

      Ja, lekker hè! Zelf vind ik het vocht niet storend, maar je zou ervoor kunnen kiezen om de groentes voordat je ze in de ovenschaal doet, eerst uit te laten lekken. Nadeel is wel dat er dan extra vitamines verloren gaan. Succes!

      Liefs Patricia

      Beantwoorden
  4. tineke zegt:
    17 maart 2019 op 15:19

    doe onderin de ovenschaal opgevouwen keukenpapier. daarover bakpapier met gaatjes ingeprikt. zo loopt het vocht door de gaatjes in het keukenpapier.

    Beantwoorden
  5. Ellen zegt:
    18 februari 2021 op 19:13

    Wat een heerlijk recept, heb het nu 2x gemaakt. Vind het nog lekkerder dan met ‘orginele’ lasagne bladeren. Doe er ipv geraspte kaas plakken kaas tussen, alleen bovenop wel geraspte. Heb dit x kippengehakt gebruikt, ook erg lekker.
    Dit recept staat vast in mijn ‘kookboek’

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Bloemkoolrijst en scrambled eggsBloemkoolrijst en scrambled eggs20 maart 2023 - 13:44
  • Harige koekjesHartige koekjes20 maart 2023 - 10:37
  • Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes10 november 2022 - 13:12
  • Omelet gevuld met salami, kaas, spinazie en rauwkost van komkommerOmelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer18 februari 2022 - 12:18
  • Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten1 februari 2022 - 14:09
  • Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree18 november 2021 - 10:41
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Hoi! Sws is het goed om tussentijds te checken bij de...17 mei 2021 - 15:21 door ppkha
  • Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak...17 mei 2021 - 15:20 door ppkha
  • Hoi! Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan...17 mei 2021 - 15:19 door ppkha
  • Hoi Patricia De cake staat nu in de oven ben benieuwd....17 mei 2021 - 14:08 door Martha
  • Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig ...30 april 2021 - 13:36 door Ellen
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza pompoen prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archieven

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
Slagroom/Mascarpone dessert met een frambozen coulisBloemkoolsalade
Scroll naar bovenzijde