Bloemkoolrijst met groentefrietjes
Alweer de bloemkoolsalade? Klopt! Met als grote verschil dat de bloemkool dit keer niet eerst gekookt en uitgewrongen is. De bloemkoolrijst heb ik rauw gelaten. Wat ervoor zorgt dat de salade nóg vullender is en stiekem vinden wij hem zelfs lekkerder.???? Mocht je geen echte liefhebber zijn van bloemkool, maak de salade dan wel met gekookte bloemkool. Dan is de smaak minder heftig. Voor de rest is de bloemkoolsalade hetzelfde gebleven als een recept dat ik al eerder op de site deelde.
De groentefrietjes heb ik gemaakt na een tip van mijn schoonzusje. Het is een werkje en ik moet het nog finetunen, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.
Benodigdheden:
•Zakje kant-en-klare groentefrietjes. Gekocht bij de Lidl. De volgende keer maak ik zelf knolselderij klaar, maar in het kader van eerst eens proberen…
•2 eieren
•Strooikaas, gekocht bij de Jumbo, te vinden in het koelvak.
•Olijfolie
•Zout, liefst grovere zoutkorrels
Breek de eieren in een kom en kluts deze. Doe hier de groentefrietjes in en zorg dat ze goed ingesmeerd zijn met het ei. Ik deed dit gewoon met mijn (schone) handen. Doe de groentefrietjes in fases in een andere kom, doe hier de strooikaas overheen en schudt de frietjes even goed in de kom. Anders kan ik het niet uitleggen, zo werkte het voor mij het best.????
Neem een ovenschaal en vet deze in of doe er alvast olijfolie in. Verdeel over de ovenschaal de groentefrietjes, liefst los van elkaar. Tot slot besprenkel je de frietjes met olijfolie, hoeft niet veel te zijn, en met zoutkorreltjes. De schaal mag op 180 graden in de oven, ongeveer drie kwartier. Hou dit wil in de gaten. Het kan zijn dat jouw oven sneller is.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Amai dat ziet er lekker uit ga ik ook proberen
Maar hoe maak je de salade die erbij zit dan ????????
Idd niet heel duidelijk. Ik heb het aangepast. De blauwgekleurde bloemkoolsalade kun je aanklikken. Dan kom je bij het volledige recept.