Omelet met kaas, roerbakgroentes en een frisse salade
Nu ik mensen mag begeleiden, merk ik meer en meer dat het in de praktijk niet altijd meevalt een goede vervanging te vinden voor het makkelijke boterhammetje. Of om variatie aan te brengen in je menu’s. Het klopt, koolhydraatarm eten vergt meer voorbereiding en soms langer in de keuken staan. Hoe langer je bezig bent met het eten van weinig koolhydraten, des te makkelijker wordt het, maar dit is wel een proces wat je door moet. In het begin is het vooral uitzoeken naar wat wel en niet kan binnen kan eten, maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat je datgene moet gaan eten en dus klaarmaken waar je ook echt naar kunt uitkijken. Zo werkte en werkt dit ook voor mezelf. Hoe minder ik in huis heb, hoe minder ik kan improviseren.
Dit keer deel ik een omelet, die ook prima koud te eten is. Weer op een hele andere manier klaargemaakt, waardoor ik niet het idee had weer hetzelfde omeletje te eten. Ook hoefde ik er niet lang voor in de keuken te staan. Wat ik 9 van de 10 keer wel het prettigst vind.
Dit heb je nodig, voor één persoon:
•2 eieren
•2 eetlepels geraspte kaas, 20-25 gram
•60 gram puntpaprika
•20 gram lente-ui
•75 gram sla
•Tuinkruiden
•1 flinke eetlepel mayonaise
•Scheutje (appel)azijn
•Snufje zout
Snij de paprika en de lente-ui in stukjes en bak deze kort. Kluts intussen de 2 eieren en voeg een klein beetje zout toe. Haal de groentes van het vuur en leg dit weg op een bord. Bak nu het eimengsel aan beide kanten. Wanneer je de omelet hebt omgedraaid, voeg dan pas de geraspte kaas toe en laat deze smelten.
Leg de omelet op een bord, voeg hier de groentes bij en de salade.
De hoeveelheden voor de dressing van mayonaise, azijn, tuinkruiden en zout zijn een beetje naar eigen smaak. Ik hou van zuur, maar dat is niet voor iedereen zo.
Opnieuw een omelet, maar net weer even anders.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Lijkt me heerlijk, ga ik maken! Dankjewel!
Hummmm die ga ik maken, dat ziet er goed uit.