Zuurkool/Pompoenschotel
Een heerlijke zuurkool/pompoenschotel met spekreepjes en kaneel.
Voor ca. 3 personen heb je nodig:
-1 zakje zuurkool
-400 gram pompoenspaghetti
-250 gram spekreepjes
-1 ui
-1 flinke theelepel kaneelpoeder
-2 eetlepels Griekse yoghurt of kruidenroomkaas
-Bij gebruik van Griekse yoghurt; tuinkruiden, beetje zout, knoflookpoeder
Tja, de tijd zit hem vooral in het uitbakken van de spekreepjes en het wachten op het werk van de oven. Ook ideaal om voor te bereiden. Of te wel, een heel makkelijk, maar ontzettend lekker recept.
Bak de spekreepjes krokant en voeg er op het laatst de gesneden ui aan toe. Bak de ui kort mee. In een ovenschaal doe je als eerste de pompoenspaghetti (kant -en klaar te koop bij de Lidl, maar zelf pompoenpuree maken kan natuurlijk ook, al duurt alles dan wel iets langer natuurlijk ; )). Over de spaghetti strooi je kaneelpoeder, dit mag rijkelijk. De spekreepjes met ui mogen eroverheen en daarna de zuurkool. Ik heb de zuurkool eerst even uit laten lekken, daardoor heb je geen natte ovenschotel. Tot slot verdeel je over de schotel de Griekse yoghurtsaus, of de kruidenroomkaas (om de kruidenroomkaas iets vloeibaarder te krijgen kun je er een scheutje ongeklopte slagroom of een scheutje water doorheen doen). Ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven en klaar. Eet daarnaast een frisse salade, om het gerecht helemaal af te maken.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Wat een lekker recept! Makkelijk en heerlijk. Blijvertje hoor.