Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu

Zuurkool/Pompoenschotel

30 oktober 2018/1 Reactie/in Diner, Recepten /door ppkha

Een heerlijke zuurkool/pompoenschotel met spekreepjes en kaneel.

 

Voor ca. 3 personen heb je nodig:

-1 zakje zuurkool

-400 gram pompoenspaghetti

-250 gram spekreepjes

-1 ui

-1 flinke theelepel kaneelpoeder

-2 eetlepels Griekse yoghurt of kruidenroomkaas

-Bij gebruik van Griekse yoghurt; tuinkruiden, beetje zout, knoflookpoeder

 

Tja, de tijd zit hem vooral in het uitbakken van de spekreepjes en het wachten op het werk van de oven. Ook ideaal om voor te bereiden. Of te wel, een heel makkelijk, maar ontzettend lekker recept.

 

Bak de spekreepjes krokant en voeg er op het laatst de gesneden ui aan toe. Bak de ui kort mee. In een ovenschaal doe je als eerste de pompoenspaghetti (kant -en klaar te koop bij de Lidl, maar zelf pompoenpuree maken kan natuurlijk ook, al duurt alles dan wel iets langer natuurlijk ; )). Over de spaghetti strooi je kaneelpoeder, dit mag rijkelijk. De spekreepjes met ui mogen eroverheen en daarna de zuurkool. Ik heb de zuurkool eerst even uit laten lekken, daardoor heb je geen natte ovenschotel. Tot slot verdeel je over de schotel de Griekse yoghurtsaus, of de kruidenroomkaas (om de kruidenroomkaas iets vloeibaarder te krijgen kun je er een scheutje ongeklopte slagroom of een scheutje water doorheen doen). Ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven en klaar. Eet daarnaast een frisse salade, om het gerecht helemaal af te maken.

 

Smakelijk eten!

 

Liefs Patricia

 

Tags: ovenschotel, pompoen, spekreepjes, zuurkool
Deel dit stuk
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Deel via LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2018/10/Zuurkool2.jpg?fit=1548%2C747&ssl=1 747 1548 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2018-10-30 17:31:322019-01-28 15:08:31Zuurkool/Pompoenschotel
Misschien ook iets voor u
Paprika uit de oven
Witte kool met spekreepjes en cheddar uit de oven
Courgetti in crème fraîche, met spekreepjes
Quiche met zuurkool en bloemkool
Spinazie/courgette ovenschotel
Courgetti met spekreepjes Courgetti met spekreepjes
Kerriebloemkool met gehakt uit de oven
Een omelet met spinazie en spekreepjes
1 antwoord
  1. Ineke zegt:
    28 februari 2019 op 18:44

    Wat een lekker recept! Makkelijk en heerlijk. Blijvertje hoor.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • witlof ovenschotelWitlofschotel met ham en kaas10 februari 2021 - 11:59
  • Restjes ei kipfilet champignonsRestjeslunch met kipfilet, ei en champignons4 januari 2021 - 14:09
  • Stamppot andijvie en broccoliStamppot andijvie met broccoli11 november 2020 - 13:41
  • Omelet met mozzarella en groenteOmelet met mozzarella, komkommer, tomaat en sla10 november 2020 - 13:19
  • SalamischuitjesSalamischuitjes met avocado/eiersalade21 september 2020 - 12:32
  • TonijnkoekjesTonijnkoekjes26 augustus 2020 - 09:35
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
Reacties
  • Wat een heerlijk recept, heb het nu 2x gemaakt. Vind het...18 februari 2021 - 19:13 door Ellen
  • Heb dit gerecht vanavond gemaakt en het was verrassend lekker,...11 februari 2021 - 19:40 door Miranda
  • Echt een super mooie site. Door mijn nichtje op geattendeerd...13 augustus 2020 - 05:15 door Jannie Schrage
  • Wat heerlijk om weer even nuchter te lezen waar het omgaat....9 augustus 2020 - 21:48 door Ans van der Schaaff
  • Wauw....wat een top presentatie zeg !! Idd zelf willen doen...8 augustus 2020 - 20:12 door Rian
  • Hoi! Bedankt voor je lieve reactie! Leuk om te lezen. Heel...30 juni 2020 - 19:47 door ppkha
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons cheddar chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archief

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
Chocolade cupcakes Rauwe broccolirijstsalade
Scroll naar bovenzijde