Rauwe broccolirijstsalade
Broccolirijstsalade, ik heb toch een aantal keer naar dat woord gekeken, maar iets anders kan ik er niet van maken! Dit is namelijk volledig wat het is! We kennen de variant met bloemkool, gekookt en rauw, maar met broccoli is de salade ook heerlijk en weer eens wat anders.
Wat heb je nodig?
-400 gram broccolirijst (Lidl)
-Lunchvlees (In blik, opnieuw Lidl), hoeveelheid naar smaak, ik hou van redelijk veel. Boterhamworst, kippenreepjes, tonijn, allemaal opties.
-1 ui
-4 à 5 zure augurken
-Mayonaise, hoeveelheid is ongeveer drie eetlepels, afhankelijk hoe smeuïg je het wilt hebben.
-Scheut (appel)azijn
-Halve theelepel knoflookpoeder
-Snufje zout
-Eventueel voor iets meer pit een theelepel Sambal Oelek.
Meng de ingrediënten, that’s it! Heerlijk met een gehaktbal, hamburger, of een gebakken eitje. De salade is het lekkerst als hij eerst een poosje in de koelkast heeft gestaan. De smaken vermengen zich goed en koud is ie nog beter!
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Heerlijke salade!!
Klinkt lekker maar voor hoeveel personen is dit?
Alvast bedankt.
Meestal eten wij het als bijgerecht, maar je kunt er ongeveer met drie personen van eten. Dan heb je echt voldoende.;)