Rosbief met sla in een dressing
Rosbief met sla
Het klinkt zo simpel, wat natuurlijk ook zo is. Alleen heeft het even geduurd voordat ik aan dit soort koolhydraatarme lunches dacht. Ook met rosbief kun je goed variëren. Dit keer heb ik gekozen voor een hele eenvoudige en snelle variant. Met, en dat is vaak wat nog weleens lastig gevonden wordt, een zelfgemaakte, maar vooral koolhydraatarme dressing. Ik heb er nog een omelet van 2 eieren met geraspte kaas bij gegeten, helaas was deze iets minder fotogeniek. Ik noem het er wel bij, omdat de combinatie een volwaardige lunch is. Zonder omelet is het meer een bijgerecht. Oké, genoeg gepraat; Wat zie je op de foto?
Benodigdheden:
-Rosbief, ik had aan 4 plakjes voldoende
-75 gram gemengde sla of ijsbergsla
-Een flinke eetlepel mayonaise. Ik heb gekozen voor Belgische mayonaise, maar dat is persoonlijk. Deze is iets minder zuur. En vaak zelfs nog iets minder koolhydraten.
-1 eetlepel mosterd
-Zoutkorrels
-Knoflookpoeder of een teentje knoflook
-Paar druppeltjes zoetstof
-Kruiden als koriander of bieslook erdoorheen maakt het nog iets specialer.
-Evt. een klein scheutje (appel)azijn
Meng de mayonaise, mosterd en kruiden en maak hier een mooie dressing van. Mocht deze iets te stevig blijven, vooral zonder de azijn kan dat, voeg er dan een scheutje water aan toe. Je merkt, je hebt zomaar een koolhydraatarme dressing, die je helemaal op je eigen smaak kunt aanpassen. Wil je hem pittiger, voeg Sambal Oelek toe, wil je hem iets voller, voeg Griekse yoghurt toe. Laat in beide gevallen dan wel de mosterd weg.
Meng de dressing met de sla en leg de sla op een bord. Hier overheen “drappeer” je de plakjes rosbief. Ook lekker om erbij te eten, zijn amandelen. Halveer ze en voeg ook deze toe aan je gerecht. Maakt het gerecht af met een chilivlokkenmix en je heerlijke, maar vooral koolhydraatarme lunch is een feit! Ongeveer 4 kh voor 1 persoon!
Smakelijk eten, Liefs Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!