Ovenschotel met witte kool en knolselderij
Ik ben dol op ovenschotels, zeker met dit koude weer. Echt een gerecht waar ik me de hele dag op kan verheugen is een ovenschotel met witte kool, knolselderij, rundergehakt en kaas.
Dit heb je nodig voor ongeveer 5 personen:
-1 Witte kool
-1 Knolselderij
-500 gram Rundergehakt
-Geraspte kaas
-2 Bouillonblokjes (Optioneel)
-100 gram Crème fraîche
-2 theelepels Kurkuma (Liever een minder pittige specerij? Kies dan voor kerriepoeder)
-2 teentjes Knoflook
-Snuf zout
Snij de witte kool en de knolselderij in kleine stukjes en kook deze voor (afzonderlijk, niet bij elkaar voegen), tot ze beetgaar zijn. Voeg bij de witte kool 2 bouillonblokjes, dit hoeft niet, maar persoonlijk vind ik een ovenschotel snel te flauw en met koken in bouillon vang je dit iets op. Giet beide af en doe de witte kool alvast in een ovenschaal. Strooi over de witte kool de Kurkuma.
Van de knolselderij is een puree gemaakt. Voeg de crème fraîche en eventueel iets zout toe en stampen maar! De puree kun je nu verdelen over de witte kool.
Rul het gehakt en voeg hier de knoflook en, afhankelijk hoeveel zout je al hebt gebruikt, een klein beetje zout aan toe. Doe het gehaktmengsel over de puree en strooi tot slot kaas over de schotel. De ovenschotel is klaar als de kaas een mooi krokant laagje is geworden.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Hey Patricia,
Vandaag deze gemaakt was erg lekker en een blijvertje.
Lieve groet, Petra
Dankjewel Petra, leuk om te horen!
Hallo Patricia,
Heb net de knolselderij en witte kool gesneden maar kom op 900 gram knolselderij en 1400 gram witte kool. Wat is de richtlijn qua grammen per persoon?
Groet Minka
Hoi Minka,
Het gerecht is voor 5 personen, deel het totaal van de schotel door 5, zo heb ik dit ook gedaan. Daarnaast eet ik er bijna altijd een salade bij van tomaten, komkommer of een sla, aangemaakt met mayodressing. Alvast smakelijk eten!
Liefs Patricia