Omelet met bloemkool en courgette
Ik moest nog boodschappen doen, maar had aan mijn dochter beloofd dat ik dit samen met haar zou doen. Of te wel, na schooltijd en na mijn lunchmoment. En toen bleek er ook werkelijk niet zoveel meer in de koelkast te liggen. Hmmmm. Wel nog een bakje met wat overgebleven gekookte bloemkool en een kwart courgette. Met wat eieren, geraspte kaas en kruiden erbij werd dit gerecht het resultaat. Ik ga vaker improviseren! Wat was dit lekker zeg!
Wat heb ik gebruikt?
-Ongeveer 150 gram gekookte bloemkool
-Een kwart courgette
-2 eieren
-3 eetlepels geraspte kaas
-Halve theelepel kurkuma
-Chilivlokkenmix
-Snuf zout
-Scheutje koud water
Roerbak de groente kort. Kluts intussen de 2 eieren met een scheutje water, de kurkuma en zout. Haal de groente van het vuur en zet deze weg. In dezelfde pan kun je het ei bakken(Ik hou van makkelijk). Wanneer de omelet omgedraaid is, zet je het vuur zacht. Verdeel nu de bloemkool en de courgette over de omelet en strooi hieroverheen de chilivlokkenmix en de geraspte kaas. Laat de kaas iets smelten en dan is je gerecht klaar. Ik had een klein beetje het idee dat ik een pizza aan het eten was.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!