Quiche met zuurkool en bloemkool
Een koolhydraatarme quiche voor ongeveer drie personen. Dit keer heb ik een combinatie gemaakt met zuurkool en bloemkool.
Wat heb je nodig?
-1 pakje zuurkool (Ik hield wel iets over, dat ging terug in de koelkast.)
-300 gram bloemkoolrijst
-200 gram spekreepjes
-3 eieren
-Geraspte kaas
-Knoflookpoeder
-Kleine springvorm of ovenschaal
De zuurkool heb ik eerst kort gekookt, daarna uit laten lekken. Bak de spekreepjes krokant. De bloemkoolrijst mag als eerste, rauw, in de springvorm. Je kunt ervoor kiezen eerst een bakpapiertje in de springvorm te doen, maar het is met dit gerecht niet nodig. Bedek de bodem met de bloemkoolrijst en verdeel daaroverheen de spekreepjes. Over de spekreepjes mag alvast een laagje geraspte kaas. Wanneer de zuurkool goed is uitgelekt, mag deze over de kaas.
Kluts de drie eieren, met knoflookpoeder en verdeel deze over de vorm. Tot slot nog een laag geraspte kaas en dan mag de quiche op 200 graden in de oven. In mijn, niet hele grote, heteluchtoven, was de quiche na 45 minuten klaar.
Smakelijk eten!
Liefs, Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!