Omelet met kaas, salami en lente-ui
De lente-ui zorgt voor pit, de paprika die ik erbij at voor een frisse tegenhanger. Deze omelet was ook weer snel klaar. Echt, koolhydraatarm eten zorgt er niet voor dat je lang in de keuken bezig hoeft te zijn. Ik dacht dit namelijk wel altijd. Het is vooral belangrijk dat je voldoende producten in huis hebt. Dat je de keuze hebt en kunt gaan voor een gerecht waar je op dat moment ook zin in hebt. Natuurlijk ben je niet altijd thuis met het eten van een maaltijd, maar ook voor op je werk, school of onderweg is dit een heel fijn gerecht. Je kunt het makkelijk voorbereiden.
Oké, wat heb je nodig?
-2 eieren
-Plak kaas, 1 grote (voorverpakt) of 4 kleine plakjes (van een blok kaas)
-3 plakjes salami
-1 lente-ui
-Halve eetlepel mayonaise
-Kwart paprika (ik had een gele, groen is het minst in koolhydraten, maar die vind ik minder lekker)
Kluts de eieren met de mayonaise en snij de lente-ui in stukjes. De lente-ui mag het eerst in de pan en daaroverheen doe je het eimengsel. Of je doet het uitje ook al door het eimengsel, dat kan ook. Bak de omelet en leg op 1 helft de plak kaas en de salami. Vouw de omelet voorzichtig dubbel en zet het vuur laag. Je hebt nu een soort pizza Calzone in de pan, de kaas binnenin smelt heerlijk. Snij de paprika in kleine stukjes en serveer dit bij de omelet.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!