Andijviestamppot met knolselderij
Rauwe andijviestamppot. Ik dacht dat ik andijvie niet zo lekker vond, maar dat blijkt toch wel mee te vallen! Gekookte andijvie vind ik minder lekker, maar op deze manier, in combinatie met knolselderij, heerlijk!
Wat heb je nodig voor ongeveer 3 personen:
-250-300 gram rauwe andijvie
-1 knolselderij
-1 ui
-100 gram spekreepjes
-250 gram rundergehakt
-Kaneelpoeder
-Nootmuskaat
-Knoflookpoeder
Snij de knolselderij in blokjes en kook deze. Intussen bak je de spekreepjes, het gehakt en de ui, samen met de kruiden. Zelf vind ik de spekreepjes het lekkerst wanneer ze krokant blijven. Daarom bak ik eerst altijd de spekreepjes en wanneer ze krokant zijn zet ik ze apart. In het vet van de spekreepjes rul je dan het gehakt en de ui en voeg je de kruiden toe. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.
Giet de iets meer dan beetgare knolselderij af en pureer deze. Eventueel een klein beetje zout toevoegen om de smaak te versterken. Voeg hier de spekreepjes en het gehaktmengsel aan toe en tot slot de andijvie. De andijviestamppot is nu klaar. Verdeel de stamppot over de borden en strooi er tot slot geraspte kaas overheen. Als salade kun je kiezen voor een simpele komkommer/tomaatsalade.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Dank je Patricia,
Dank je voor het delen, voor de recepten.
Ik val per maand een kilo af, soms nog minder, maar ik ben een maat kleiner gaan wonen.
Als ik niet meer weet wat ik ga koken, kijk ik even op je site en krijg ik weer een idee.
Ik geloof dat velen de moed erin houden omdat jij bemoedigende woorden spreekt.
Dit mag ook wel eens gezegd worden. Want er komt toch soms een berg aan negativiteit langs.
Je bent bemoedigend, positief en ik denk dat velen met mij veel aan je bemoedigende woorden hebben.
Ik wens je liefde, geluk en wijsheid.
Ga zo door, alsjeblieft.
Groet, Anna
Vanavond stond bovenstaand recept op tafel. Een verrassend recept gezien de ingrediënten. Lekker makkelijk, daar houd ik van. En het resultaat mag er wezen. We hebben allebei(de man en ik) gesmuld.
Ik zeg, kom maar door met je recepten!
Dank je wel voor het delen Patricia.