Mozzarella/salami pannenkoekjes
Uit dit recept haalde ik ongeveer 15 pannenkoekjes. Ik heb ze samen met mijn dochters gegeten. Het recept is voor 3 kleinere eters of voor 2 grotere. De dressing die ik maakte voor door de ijsbergsla is een soort honing/mosterddressing, maar dan zonder de honing. Erg lekker!
Voor de pannenkoekjes heb je nodig:
-3 eieren
-1 bol mozzarella, ongeveer 125 gram
-6 plakjes salami (vleeswaren, iets pittiger als plakjes chorizo is wat ik persoonlijk graag gebruik.)
-Scheutje koud water
Meer is er niet nodig voor de pannenkoekjes, behalve de boter of olie die je gebruikt om ze in te bakken. Meng de ingrediënten, met bijvoorbeeld een blender, tot een egale mengsel. Zout hoef je niet toe te voegen. Per keer bak je 3 à 4 pannenkoekjes in de pan. Het gemakkelijkst gaat het wanneer je het beslag in de pan giet met een maatbeker of met een eetlepel.
De ingrediënten voor de dressing:
-1 eetlepel mayonaise
-1 flinke theelepel mosterd. De grovere mosterd, met zaadjes, is een aanrader!
-Een scheutje (appel)azijn
-Zoutkorrels (voor een extra bite)
-Knoflookpoeder naar smaak
-Druppels zoetstof
De zoetstof maakt het in deze dressing af, vooral als tegenhanger van het zure. De dressing is heerlijk door de sla, maar kan ook door een rauwkost van tomaatjes of komkommer.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Ga de lekkere recepten zeker maken.
En niet moeilijk en gezond.