Kastanjechampignons met zoetzure komkommer
Dit was weer een hele lekkere lunch! Pittige champignons met een zoetzure komkommersalade. Het recept is voor 1 persoon. Met het gerecht blijf je tussen de 4 en 5 kh. Wel zo prettig! Mocht je er niet voldoende aan hebben, bak er dan nog een eitje bij of doe deze door de champignons. Ook erg lekker!
Wat heb je nodig voor de roerbak van kastanjechampignons:
-250 gram kastanjechampignons
-1 bosui
-Theelepel sambal Oelek
-1/2 theelepel sesamzaadjes
-Zout
-Eventueel knoflookpoeder of een teentje knoflook
Snij de kastanjechampignons in stukjes. De grootte is naar smaak, ik hou ze het liefst iets groter. Bak deze en voeg er de sambal Oelek en een snufje zout aan toe. Wanneer de champignons bijna klaar zijn, voeg er dan de in stukjes gesneden bosui aan toe en tot slot de sesamzaadjes.
Voor de komkommersalade heb je nodig:
-1/2 komkommer
-Een scheut appelazijn (gewone azijn is ook prima, maar wel veel zuurder)
-Tuinkruiden of Provencaalse kruiden
-Snufje zout
-Zoetstof
Ik heb de komkommer in sliertjes geraspt met een magic peeler, maar in blokjes kan ook. Voeg daar de andere ingrediënten aan toe en je complete lunch is alweer klaar.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!