Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu
Koolhydraatarm eten gerechten Patricia Pinkster

Mozzarella wrap

27 maart 2019/7 Reacties/in Recepten, Tussendoor

Ik hoorde zoveel enthousiaste verhalen over de mozzarella wrap, die wilde ik zelf ook eens gaan maken! En inderdaad, wat is het een heerlijke wrap. Zo klaar, en jullie weten, daar hou ik van. Ideaal om mee te nemen voor onderweg, naar het werk of naar school.

Voor 1 persoon is dit hoe je de wrap kunt maken:

-125 gram mozzarella. Ik had alleen nog maar de keuze uit kleine bolletjes, de grote bollen waren al weg, waarschijnlijk zijn er heel veel mensen die er een wrap van gingen maken!

-2 plakjes salami

-Gemengde sla

-Dressing, op basis van mayonaise, appelazijn, zout en zoetstof. Zelf een beetje mee experimenteren. Ik heb Belgische mayonaise gebruikt, ongeveer een eetlepel.

Ik heb de wrap zeer basis gehouden, maar er is natuurlijk eindeloos mee te variëren. Jullie gaan hem ook bij mij vast vaker tegenkomen!

Oké….hoe wordt de mozzarella dan een wrap? Komt ie:

Doe de mozzarella met vocht in een magnetronbestendige kom en verhit deze op de hoogste stand. Ik heb de mozzarella 2.30 minuten verhit, dit wil natuurlijk verschillen per magnetron. De mozzarella moet in ieder geval goed gesmolten zijn, bij mij was de mozzarella nog ietsje elastisch, maar dat werkte prima.

Giet het water weg, dit gaat het best met een zeef of vergiet (Pas op! De mozzarella is heet). Doe de mozzarella op een bakpapiertje en leg hier een ander bakpapiertje overheen. Of, zoals ik het deed, leg de mozzarella aan één kant van het papier en vouw dit dubbel. Dat kan ook goed. Rol er nu met een deegroller overheen, tot je een mooi platte wrap krijgt. Wil het nog niet goed, dan had de mozzarella langer in de magnetron gemogen. Het hoort namelijk heel mooi uit te rollen, zonder gaten of dat het gaat plakken. Beleg de wrap met datgene wat je maar lekker vindt! De sla met salami was heerlijk. Als laatste deed ik nog chilivlokkenmix over de wrap. Mmmm.

Smakelijk eten!

Liefs Patricia

 

Tags: koolhydraatarm, lunch, mozzarella, tussendoor., wrap
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Pinterest
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/03/Mozzarella-wrap.jpg?fit=1185%2C763&ssl=1 763 1185 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2019-03-27 13:09:132019-03-27 13:09:13Mozzarella wrap
Misschien ook iets voor u
Bloemkoolflensjes
Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten
Mozzarellapannenkoekjes met courgetti in roomkaas
Foto bij Blog 16Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
Quiche met zuurkool en bloemkool
Patricia PinksterBlog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
TonijnkoekjesTonijnkoekjes
Koolhydraatarme vanille kokos cakeKoolhydraatarme vanille kokos cake
7 antwoorden
  1. Wilme zegt:
    12 april 2019 op 20:16

    Hi! Hoef je de wrap niet nog te bakken in de oven?

    Groet, Wilme

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      13 april 2019 op 11:06

      Nee is niet nodig. Alleen laten smelten in de magnetron, daarna uitrollen, klaar!

      Beantwoorden
  2. Chantal Drost zegt:
    13 april 2019 op 05:23

    Hoi Patricia,

    Ik zou graag die mozzarella wrap willen maken, helaas heb ik geen magnetron.
    Zou het ook in een pannetje kunnen? En hoe lang moet het dan koken?
    Ik vind jou website fantastisch.. heerlijke recepten..
    Groetjes,
    Chantal

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      13 april 2019 op 11:10

      Dankjewel! Het smelten kan zeker ook in een pannetje. Hoe lang durf ik niet te zeggen, in ieder geval niet op het hoogste vuur en er wel bij blijven. Zo nu en dan roeren. Je zou de mozzarella eerst ook in stukjes kunnen snijden voor je het laat smelten. Echt even uitproberen, maar het kan in ieder geval. Succes!

      Beantwoorden
  3. Hanneke verdoold zegt:
    8 juni 2019 op 19:11

    Wat word ik blij van jou heerlijke recepten!!!
    Vanavond de mozzarella wrap gemaakt en vanochtend je dukkah kruidenmengsel. .
    Je begrijpt het zeker al heerlijke combinatie!!!
    Ik ben fan van je!!!!!@????

    Beantwoorden
  4. Ebony zegt:
    16 juni 2020 op 13:05

    maar een wrap heeft toch super veel Koolhydraten? 🙁

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      16 juni 2020 op 13:35

      Een zelfgemaakte mozzarellawrap niet! Gelukkig😀

      Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

    Plaats een Reactie

    Meepraten?
    Draag gerust bij!

    Geef een antwoord Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Recent
    • Bloemkoolrijst en scrambled eggsBloemkoolrijst en scrambled eggs20 maart 2023 - 13:44
    • Harige koekjesHartige koekjes20 maart 2023 - 10:37
    • Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes10 november 2022 - 13:12
    • Omelet gevuld met salami, kaas, spinazie en rauwkost van komkommerOmelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer18 februari 2022 - 12:18
    • Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten1 februari 2022 - 14:09
    • Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree18 november 2021 - 10:41
    Populair
    • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
    • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
    • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
    • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
    • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
    • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
    Reacties
    • Hoi! Sws is het goed om tussentijds te checken bij de...17 mei 2021 - 15:21 door ppkha
    • Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak...17 mei 2021 - 15:20 door ppkha
    • Hoi! Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan...17 mei 2021 - 15:19 door ppkha
    • Hoi Patricia De cake staat nu in de oven ben benieuwd....17 mei 2021 - 14:08 door Martha
    • Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig ...30 april 2021 - 13:36 door Ellen
    • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
    Tags
    afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza pompoen prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

    Archieven

    Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

    Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

    Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

    Lees verder >

    Meer informatie

    E-mail: site@patriciapinkster.nl
    Privacybeleid

    Patricia Pinkster op social media

    • Facebook groep
    • Facebook pagina
    • Instagram
    • Pinterest
    Kastanjechampignons met zoetzure komkommerKomkommersalade
    Scroll naar bovenzijde