Mozzarella wrap
Ik hoorde zoveel enthousiaste verhalen over de mozzarella wrap, die wilde ik zelf ook eens gaan maken! En inderdaad, wat is het een heerlijke wrap. Zo klaar, en jullie weten, daar hou ik van. Ideaal om mee te nemen voor onderweg, naar het werk of naar school.
Voor 1 persoon is dit hoe je de wrap kunt maken:
-125 gram mozzarella. Ik had alleen nog maar de keuze uit kleine bolletjes, de grote bollen waren al weg, waarschijnlijk zijn er heel veel mensen die er een wrap van gingen maken!
-2 plakjes salami
-Gemengde sla
-Dressing, op basis van mayonaise, appelazijn, zout en zoetstof. Zelf een beetje mee experimenteren. Ik heb Belgische mayonaise gebruikt, ongeveer een eetlepel.
Ik heb de wrap zeer basis gehouden, maar er is natuurlijk eindeloos mee te variëren. Jullie gaan hem ook bij mij vast vaker tegenkomen!
Oké….hoe wordt de mozzarella dan een wrap? Komt ie:
Doe de mozzarella met vocht in een magnetronbestendige kom en verhit deze op de hoogste stand. Ik heb de mozzarella 2.30 minuten verhit, dit wil natuurlijk verschillen per magnetron. De mozzarella moet in ieder geval goed gesmolten zijn, bij mij was de mozzarella nog ietsje elastisch, maar dat werkte prima.
Giet het water weg, dit gaat het best met een zeef of vergiet (Pas op! De mozzarella is heet). Doe de mozzarella op een bakpapiertje en leg hier een ander bakpapiertje overheen. Of, zoals ik het deed, leg de mozzarella aan één kant van het papier en vouw dit dubbel. Dat kan ook goed. Rol er nu met een deegroller overheen, tot je een mooi platte wrap krijgt. Wil het nog niet goed, dan had de mozzarella langer in de magnetron gemogen. Het hoort namelijk heel mooi uit te rollen, zonder gaten of dat het gaat plakken. Beleg de wrap met datgene wat je maar lekker vindt! De sla met salami was heerlijk. Als laatste deed ik nog chilivlokkenmix over de wrap. Mmmm.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Hi! Hoef je de wrap niet nog te bakken in de oven?
Groet, Wilme
Nee is niet nodig. Alleen laten smelten in de magnetron, daarna uitrollen, klaar!
Hoi Patricia,
Ik zou graag die mozzarella wrap willen maken, helaas heb ik geen magnetron.
Zou het ook in een pannetje kunnen? En hoe lang moet het dan koken?
Ik vind jou website fantastisch.. heerlijke recepten..
Groetjes,
Chantal
Dankjewel! Het smelten kan zeker ook in een pannetje. Hoe lang durf ik niet te zeggen, in ieder geval niet op het hoogste vuur en er wel bij blijven. Zo nu en dan roeren. Je zou de mozzarella eerst ook in stukjes kunnen snijden voor je het laat smelten. Echt even uitproberen, maar het kan in ieder geval. Succes!
Wat word ik blij van jou heerlijke recepten!!!
Vanavond de mozzarella wrap gemaakt en vanochtend je dukkah kruidenmengsel. .
Je begrijpt het zeker al heerlijke combinatie!!!
Ik ben fan van je!!!!!@????
maar een wrap heeft toch super veel Koolhydraten? 🙁
Een zelfgemaakte mozzarellawrap niet! Gelukkig😀