Witte kool met spekreepjes en cheddar uit de oven
Witte kool vind ik altijd een hele lekkere groente om te eten, maar op deze manier hadden we hem hier thuis nog niet eerder gegeten. Aan mijn man de credits, die heeft het klaargemaakt. Het gerecht is voor in ieder geval 6 personen, maar het is vullend, dus als je al niet een hele grote eter bent, dan kunnen er nog wel meer porties gehaald worden uit de ovenschotel.
Wat heb je nodig:
-1 witte kool
-1 rookworst
-6 plakjes cheddar
-250 gram spekreepjes
-2 teentjes knoflook
-3 eetlepels geraspte kaas
-100 gram crème fraîche
-3 theelepels kurkuma
Kook de witte kool en bak de spekreepjes met knoflook krokant. Laat de witte kool uitlekken wanneer hij beetgaar is en doe de spekreepjes en knoflook erbij. Roer de crème fraîche en kurkuma hier doorheen en doe het mengsel in een ovenschaal. Bedek dit met de cheddar. Snij dunne schijfjes van de rookworst en verdeel ook deze over de schotel. Tot slot nog geraspte kaas over de rookworstschijfjes en dan kan je schotel voor ongeveer een half uur op 180 graden in de oven. In ieder geval tot de geraspte kaas goed gesmolten is.
Je hebt per persoon maar een kleine portie nodig om goed verzadigd te zijn. Wij aten er nog wel een rauwkost bij van komkommer en tomaat.
Wanneer je 6 porties uit de ovenschotel haalt, komt het neer op ongeveer 4 kh per portie en 535 kcal. Ik heb 100 gram witte kool pp aangehouden.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Vandaag dit recept geprobeerd. Eenvoudig te maken. Hoeveelheden gehalveerd voor drie porties. Bij gebrek aan kurkuma heb ik een tl kerriepoeder genomen. En heb wel wat Keltisch zeezout toegevoegd bij het mengsel. Al met al een lekkere en voedende maaltijd. Zeker voor herhaling vatbaar. Met dank aan de echtgenoot van PP !