Kastanjechampignons met ei
Voor 1 persoon, 6.5 koolhydraten en iets meer dan 440 kcal.
Wat heb je nodig:
-10 middelgrote kastanjechampignons, of zo’n 200 gram
-1 kleine ui, ik gebruikte 45 gram
-Half teentje knoflook of knoflookpoeder
-Sambal Oelek. Optioneel, als je een liefhebber bent van iets pittiger. Dit heb ik niet in het totaal van de voedingswaardes meegenomen. Oelek is laag in koolhydraten.
-2 eieren
-2 plakjes salami
-3 Cherrytomaatjes
-1 theelepel mayonaise
-Snuf peper en zout
Was en snij de champignons in stukjes. Snij ook de ui. Bak beide, met de knoflook en eventueel de Sambal Oelek. Zet dit even aan de kant en bak vervolgens je omelet. De eieren heb je eerst geklutst en daar doe je de mayonaise, peper en zout bij. Wanneer de omelet aan één kant gebakken is, zet je het vuur laag en draai je de omelet om. Verdeel de plakjes salami over de omelet. Je kunt deze in stukjes scheuren, vooraf klein snijden kan natuurlijk ook! Snij de tomaatjes in dunne schijfjes en verdeel ook deze over de omelet.
Wanneer je de tomaatjes ook kort hitte gegeven hebt, schuif dan voorzichtig je omelet op een bord. Bij mij was de topping iets te zwaar en de pan iets te diep, waardoor ik de omelet lastiger uit de pan kreeg. Kies daarom voor een lagere koekenpan. Of klap de omelet dubbel, zoals ik ook gedaan heb. Dat kan natuurlijk ook.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Wat een heerlijk recept is dit! En het vult enorm. Wij aten dit als avondeten. Prima te doen.
Dank je wel PP
Had nog wat salade van de dag ervoor en dat smaakte er goed bij.