Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu
Koolhydraatarme vanille kokos cake

Koolhydraatarme vanille kokos cake

25 mei 2019/6 Reacties/in Recepten, Tussendoor

Een heerlijke koolhydraatarme vanille kokos cake, die ook nog eens zó klaar is!

Je kunt ongeveer 15 plakjes uit de cake halen. Dan heb je per plakje 1.5 koolhydraten.

Ingrediënten:

-3 eieren
-100 gram amandelmeel
-75 gram roomboter
-100 gram roomkaas (Naturel, Lidl)
-50 gram kokosrasp
-3 eetlepels Griekse yoghurt
-Scheutje vanille-aroma
-Zoetstof naar smaak
-Klein beetje zout als tegenhanger
-1 flinke theelepel bakpoeder

Bereiding:

Mix de ingrediënten. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en snij deze in kleine stukjes voordat je het toevoegt aan de rest van de ingrediënten. Dit mixt het prettigst. Komt de roomboter wel direct uit de koelkast, laat hem dan kort smelten in de magnetron.

Proef het beslag om te kunnen beoordelen of je het zoet genoeg vindt. Let op! Het beslag moet iets te zoet naar je smaak zijn, omdat met het bakken de zoetkracht minder wordt. En een flauwe cake is natuurlijk niet lekker.

Doe het beslag in een bakvorm (cakeblik).
Ik heb in de bakvorm eerst een bakpapier gedaan. Deze knip ik met een schaar in stukken en bedek er dan de binnenkant volledig mee. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bakvorm in te vetten met boter.

1 uur op 180 graden in de oven. Check wel zo nu en dan even. Geen oven is hetzelfde! Ik heb de oven kort voorverwarmd.

Erg lekker met rood fruit en een toefje zelfgeklopte slagroom! Ook kun je in plaats van vanille-aroma heel goed citroenaroma gebruiken.

Smakelijk eten!

Liefs, Patricia

Tags: cake, kokos, koolhydraatarm
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Pinterest
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/05/Cake.jpg?fit=1600%2C1181&ssl=1 1181 1600 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2019-05-25 14:13:062019-10-22 15:45:11Koolhydraatarme vanille kokos cake
Misschien ook iets voor u
Griekse yoghurt met frambozen, amandelen en kaneel
Foto bij Blog 16Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
Patricia PinksterBlog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
SalamischuitjesSalamischuitjes met avocado/eiersalade
Quiche met zuurkool en bloemkool
Ham-prei salade
Bloemkoolrijst met groentefrietjes
Blog 4 – Hoe te beginnen
6 antwoorden
  1. Johanna bierman zegt:
    1 juni 2019 op 22:48

    Hij is heerlijk. Ik ga hem de volgende keer proberen met cacao.

    Groetjes Ans/johanna bierman

    Beantwoorden
  2. Sylvia Donnars zegt:
    25 augustus 2019 op 13:08

    Ik heb de cake gemaakt .Het is heerlijk .Volgende x doe ik minder zoetstof erin Toppy is het En de site op Facebook ook. Het stimuleert mij wel En dez site is ook fijn . Bedankt Fijne dag gr Sylvia

    Beantwoorden
    • Sylvia zegt:
      28 augustus 2019 op 20:00

      Ik heb al verschillende soorten cake gemaakt maar deze is echt het lekkerste van allemaal. Heerlijk luchtig en geen ei-smaak.
      I love it

      Beantwoorden
  3. Bertha zegt:
    28 oktober 2019 op 17:17

    Heb de cake nu in de oven staan.
    Ben heel benieuwd hoe het smaakt.

    Beantwoorden
  4. Ariënne zegt:
    2 november 2019 op 22:13

    De cake is super gelukt. Geen vanille erin, maar de smaak is goed. Nou vind ik alleen de bite van de kokos niet zo lekker. Zou ik de kokos kunnen vervangen voor amandelmeel? Of mss de kokos fijner kunnen maken.

    Beantwoorden
  5. Hanny zegt:
    3 november 2019 op 13:15

    Heerlijke cake. De eerste die ik echt lekker vind! Die sla ik zeker op.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Bloemkoolrijst en scrambled eggsBloemkoolrijst en scrambled eggs20 maart 2023 - 13:44
  • Harige koekjesHartige koekjes20 maart 2023 - 10:37
  • Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes10 november 2022 - 13:12
  • Omelet gevuld met salami, kaas, spinazie en rauwkost van komkommerOmelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer18 februari 2022 - 12:18
  • Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten1 februari 2022 - 14:09
  • Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree18 november 2021 - 10:41
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Hoi! Sws is het goed om tussentijds te checken bij de...17 mei 2021 - 15:21 door ppkha
  • Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak...17 mei 2021 - 15:20 door ppkha
  • Hoi! Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan...17 mei 2021 - 15:19 door ppkha
  • Hoi Patricia De cake staat nu in de oven ben benieuwd....17 mei 2021 - 14:08 door Martha
  • Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig ...30 april 2021 - 13:36 door Ellen
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza pompoen prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archieven

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?Roerei met kastanjechampignons en brie
Scroll naar bovenzijde