Roerei met kastanjechampignons en brie
Een maaltijd die ik deelde op Instagram patricia_koolhydraatarm, zonder verdere uitleg. Er kwamen zoveel leuke en nieuwsgierige reacties, ik dacht, laat ik deze dan toch ook maar met meer details delen op de website! Het was namelijk erg lekker!
Voor 1 persoon heb je nodig:
-1 à 2 eieren (Ik had nu aan eentje meer dan voldoende, maar meestal heb ik meer trek)
-125 gram kastanjechampignons
-25-35 gram brie
-4 cherrytomaatjes
-Knoflookpoeder of 1 teentje knoflook
-Chilivlokkenmix Action, optioneel
-Peper
-Zout
Halveer de cherrytomaatjes en leg deze alvast op je bord. De kastanjechampignons snij je in plakjes en roerbak je met de kruiden. De chilivlokkenmix had ik wel door het ei geklutst, maar dat maakt natuurlijk niet zoveel uit, want het komt toch bij elkaar. Wel smaakt het ei natuurlijk iets lekkerder wanneer je die alleen aan je vork hebt geprikt… Anyway, wanneer de champignons een poosje bakken, schuif ze dan in de pan iets naar de zijkant en doe het ei erbij. Laat hem even met rust, om vervolgens te roerbakken en te vermengen met de champignons. Tot slot snij je van de brie kleine blokjes en die leg je op het champignon/eimengsel. Op deze manier blijft de brie goed in tact, maar krijgt wel wat van de hitte mee. Erg lekker!
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Ik heb de omelet (lust ik niet) vervangen door 100 gr. gerookte kip en nog wat rucola toegevoegd. Heerlijk voor diner 🙂
Ik lust geen brie,mag je dit vervangen voor geitenkaas of feta????
Hallo Alina,
Ja hoor, geen probleem, ook heerlijk!
Liefs Patricia
had geen brie in huis dus gemaakt met geraspte kaas, smaakte ook heerlijk