Omelet met strooikaas en lente-ui
Een omelet met, jawel, strooikaas, salami en lente-ui. Naast de omelet een frisse, gemengde sla met mayonaise en appelazijndressing. Erg lekker.
Ik maak vaker een omelet klaar, meestal voor de lunch. Je kunt er goed mee variëren en je kunt een omelet ook alvast voorbereiden voor een later moment. Zo klaar, dat is ook wel prettig.
Wat heb je nodig voor 1 persoon:
Voor de omelet:
-2 eieren
-1 lente-ui
-3 plakjes salami
-strooikaas
Ik heb deze gekocht bij de Jumbo, maar er zijn natuurlijk meer supermarkten waar je voor strooikaas terecht kunt.
-snufje zout of de mix die ik ook heb gebruikt voor de dressing.
Tja, een liefhebber zullen we maar zeggen. Peper en zout en een teentje knoflook zijn ook een hele lekkere combinatie.
Bereiding:
Kluts de eieren met de in stukjes gesneden lente-ui en de kruiden. Bak het beslag in een pan. Dit keer heb ik gekozen voor kokosolie om in te bakken. Leg de 3 plakjes salami op de omelet en strooi ook alvast de strooikaas over de omelet. Draai de omelet om en zet het vuur zachter. De strooikaas moet niet verbranden.
Voor de dressing:
-1 flinke lepel mayonaise
Ik heb de Belgische mayonaise van de Action gebruikt.
-Een scheut appelazijn
-Chilivlokkenmix
Als je dan toch al naar de Action gaat, neem dan ook de Grinder met deze mix mee. Er zijn meerdere soorten, die met de chilivlokkenmix is rood.
-Eventueel een paar druppeltjes zoetstof
-Zakje gemengde sla (Lidl)
Bereiding:
Doe de sla in een iets grotere kom, zodat je daarna de dressing en de sla goed kunt husselen. De dressing is natuurlijk ook wel een klein beetje naar eigen smaak wat de verhoudingen betreft. Wat ik door deze dressing als tegenhanger van het zure van de azijn graag doe, is een paar druppeltjes zoetstof toevoegen. Dit maakt het dan net even af, vult elkaar zelfs goed aan.
Het gerecht is klaar, smakelijk eten!
Dit gerecht zit op ongeveer 5 koolhydraten en 700 kcal.
Liefs Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!