Eiersalade
Deze eiersalade heb ik gegeten als beleg op de lijnzaadcrackers en dat was een heerlijke combinatie! Het zuurtje van de appelazijn maakt de eiersalade helemaal af, een klein scheutje is al voldoende.
Voor de eiersalade, voor 1 persoon, heb je nodig:
-3 gekookte eieren
-Klein uitje
-2 eetlepels mayonaise
-Bieslook, ongeveer 4 stengels
-1 theelepel (grove) mosterd
-Knoflookpoeder of 1 teentje knoflook
-Halve theelepel kurkuma of kerriepoeder
-Scheutje (appel) azijn
-Peper
-Zout
Bereiding:
Kook de eieren, ongeveer 9 minuten. Laat de eieren schrikken met koud water en laat ze even afkoelen. Snij intussen het uitje en de bieslook in kleine stukjes. Meng hier de andere ingrediënten doorheen. Tot slot snij je de afgekoelde eieren in kleine stukjes en ook deze voeg je bij het mengsel.
Zelf vind ik de eiersalade koud het lekkerst. Daarom eet ik de eiersalade het liefst pas nadat hij eerst een poosje in de koelkast heeft gestaan.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!