Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu
Stamppot andijvie en broccoli

Stamppot andijvie met broccoli

11 november 2020/1 Reactie/in Diner, Recepten /door ppkha

Deze combinatie is echt zo ontzettend lekker! Ik heb stamppot andijvie met verschillende purees gegeten, maar broccoli is wel mijn favoriete puree. Zo maak je de stamppot voor 4 personen:

Benodigdheden:

-2 stronken broccoli

-400 gram andijvie

-1 rookworst

-150 gram spekreepjes

-Klein uitje

-2 teentjes knoflook

-Scheutje slagroom

-Klontje roomboter

-Eventueel een bouillonblokje, maar zelf zout naar smaak toevoegen is ook zeker prima

Bereiding:

Kook de broccoli goed. Iets verder dan beetgaar, dan laat de broccoli zich beter stampen. Giet de broccoli af en voeg de roomboter, een scheutje slagroom en eventueel het bouillonblokje (of zout) toe. Stamp het geheel. Niet tot een gladde massa, de puree mag iets grof blijven.

Bak de spekreepjes krokant. Neem hier de tijd voor, hoe krokanter hoe beter.  Voeg op het laatst pas het versnipperde uitje en de knoflook toe. Snij de rookworst in stukjes en voeg deze toe. Wanneer ook de rookworst hitte heeft haal je de pan van het vuur en voeg je het mengsel bij de pan met broccolipuree. Zet deze pan op het vuur (niet volle kracht!) en roer het geheel goed door elkaar. Mixen mag ook.

Tot slot voeg je de rauwe andijvie toe en roer je de stamppot nogmaals goed door elkaar. De andijvie mag ook iets warmte krijgen, dan is het gerecht klaar.

Verdeel de stamppot over de borden en strooi er geraspte kaas overheen. Extra lekker met een handje rucolasla.

Liefs Patricia

-Per persoon ongeveer 4 koolhydraten en 600 kcal-

 

Tags: andijvie, broccoli, puree, stamppot
Deel dit stuk
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Deel via LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i1.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2020/11/20201111_082320-scaled.jpg?fit=2560%2C1735&ssl=1 1735 2560 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2020-11-11 13:41:402020-11-11 13:41:40Stamppot andijvie met broccoli
Misschien ook iets voor u
Broccoli ovenschotel
Broccoliburgers Broccoliburgers
Rauwe broccolirijstsalade
Andijviestamppot met knolselderij
1 antwoord
  1. Miranda zegt:
    11 februari 2021 op 19:40

    Heb dit gerecht vanavond gemaakt en het was verrassend lekker, voor herhaling vatbaar

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • witlof ovenschotelWitlofschotel met ham en kaas10 februari 2021 - 11:59
  • Restjes ei kipfilet champignonsRestjeslunch met kipfilet, ei en champignons4 januari 2021 - 14:09
  • Stamppot andijvie en broccoliStamppot andijvie met broccoli11 november 2020 - 13:41
  • Omelet met mozzarella en groenteOmelet met mozzarella, komkommer, tomaat en sla10 november 2020 - 13:19
  • SalamischuitjesSalamischuitjes met avocado/eiersalade21 september 2020 - 12:32
  • TonijnkoekjesTonijnkoekjes26 augustus 2020 - 09:35
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
Reacties
  • Wat een heerlijk recept, heb het nu 2x gemaakt. Vind het...18 februari 2021 - 19:13 door Ellen
  • Heb dit gerecht vanavond gemaakt en het was verrassend lekker,...11 februari 2021 - 19:40 door Miranda
  • Echt een super mooie site. Door mijn nichtje op geattendeerd...13 augustus 2020 - 05:15 door Jannie Schrage
  • Wat heerlijk om weer even nuchter te lezen waar het omgaat....9 augustus 2020 - 21:48 door Ans van der Schaaff
  • Wauw....wat een top presentatie zeg !! Idd zelf willen doen...8 augustus 2020 - 20:12 door Rian
  • Hoi! Bedankt voor je lieve reactie! Leuk om te lezen. Heel...30 juni 2020 - 19:47 door ppkha
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons cheddar chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archief

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
Omelet met mozzarella, komkommer, tomaat en sla Omelet met mozzarella en groente Restjes ei kipfilet champignons Restjeslunch met kipfilet, ei en champignons
Scroll naar bovenzijde