Stamppot andijvie met broccoli
Deze combinatie is echt zo ontzettend lekker! Ik heb stamppot andijvie met verschillende purees gegeten, maar broccoli is wel mijn favoriete puree. Zo maak je de stamppot voor 4 personen:
Benodigdheden:
-2 stronken broccoli
-400 gram andijvie
-1 rookworst
-150 gram spekreepjes
-Klein uitje
-2 teentjes knoflook
-Scheutje slagroom
-Klontje roomboter
-Eventueel een bouillonblokje, maar zelf zout naar smaak toevoegen is ook zeker prima
Bereiding:
Kook de broccoli goed. Iets verder dan beetgaar, dan laat de broccoli zich beter stampen. Giet de broccoli af en voeg de roomboter, een scheutje slagroom en eventueel het bouillonblokje (of zout) toe. Stamp het geheel. Niet tot een gladde massa, de puree mag iets grof blijven.
Bak de spekreepjes krokant. Neem hier de tijd voor, hoe krokanter hoe beter. Voeg op het laatst pas het versnipperde uitje en de knoflook toe. Snij de rookworst in stukjes en voeg deze toe. Wanneer ook de rookworst hitte heeft haal je de pan van het vuur en voeg je het mengsel bij de pan met broccolipuree. Zet deze pan op het vuur (niet volle kracht!) en roer het geheel goed door elkaar. Mixen mag ook.
Tot slot voeg je de rauwe andijvie toe en roer je de stamppot nogmaals goed door elkaar. De andijvie mag ook iets warmte krijgen, dan is het gerecht klaar.
Verdeel de stamppot over de borden en strooi er geraspte kaas overheen. Extra lekker met een handje rucolasla.
Liefs Patricia
-Per persoon ongeveer 4 koolhydraten en 600 kcal-
Heb dit gerecht vanavond gemaakt en het was verrassend lekker, voor herhaling vatbaar
Vanavond voor het eerst gemaakt. We zijn al een tijdje koolhydraadarm aan het eten….dit is een blijvertje 😋😋. Inderdaad heel verassende combi…