Restjeslunch met kipfilet, ei en champignons
Restjeslunch met kipfilet, ei en champignons
Restjes, leftovers, eten dat toch echt wel op moet… Vaak worden dat de meest interessante gerechtjes! Dit geldt zeker voor het menu dat ik daarnet als lunch at. In mijn geval moest de kipfilet echt op, de champignons waren ook niet meer de jongsten…. Heerlijk gegeten in ieder geval. Komt ie:
Fruit een half uitje samen met kastanjechampignons. Snij de kipfilet (vleeswaren) in stukjes en bak ook deze mee. Voeg een eitje toe, een plakje cheddar kaas, evt. geraspte kaas en peper en zout.
Op zich was de roerbakschotel nu al klaar geweest, maar wil je het gerecht nog iets meer opwaarderen, dan is het extra lekker om alles in een ovenschaal te doen, nog extra geraspte kaas toe te voegen en de geraspte kaas op 200 graden knapperig te laten worden. Het gerecht wordt sowieso iets compacter daardoor. Is dus een optie, die ik zeker zou uitproberen!
Ik hoor je denken, waar zijn de hoeveelheden, maar het is vooral als voorbeeld bedoeld. Dit waren bij mij ingrediënten die op moesten, dat zullen bij jou vast weer andere (koolhydraatarme) producten zijn. Het laat vooral zien dat je heel snel een volwaardige maaltijd op tafel kunt hebben staan. Een valkuil waar ik vaak tegenaan liep. De gedachte hebbende dat het bereiden van ei ed. veel tijd in beslag neemt. Wat in de praktijk dus alles meevalt. De bereiding van dit gerecht kostte nog geen 10 minuten. Echt niet meer.
Smakelijk!
Liefs Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!