Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu
Koolhydraatarme kaneelcake

Koolhydraatarme kaneelcake

20 maart 2021/8 Reacties/in Recepten, Tussendoor

Een heerlijke cake, koolhydraatarm, met als hoofdsmaak kaneel. Het doet een beetje denken aan kruidkoek.

Wat heb je nodig?

-100 gram amandelen of 100 gram amandelmeel

-2 eieren

-60 gram ongeklopte slagroom

-100 gram roomboter

-1 theelepel (liever ietsje meer dan minder) kaneelpoeder

-Vloeibare zoetstof

-Snufje zout

-Kleine springvorm of een cakevorm

Bereiding

Ik heb dit keer gekozen voor amandelmeel die ik zelf heb gemaakt. In de Magic Bullet 100 gram amandelen vermalen en je hebt meel. Persoonlijk vind ik deze veel lekkerder dan de kant en klare amandelmeel uit supermarkten. Ik heb de amandelmeel heel fijn gekregen, veel minder korrelig, dat is echt een groot verschil, ook wat de smaak betreft. Op deze manier weet je overigens ook precies wat je eet, alleen de amandel, zonder toevoegingen. Heb je niet de mogelijkheid tot zelf vermalen, dan is gekochte amandelmeel echt prima, maar er is dus een verschil in smaak en structuur.

Voeg al de ingrediënten bij elkaar en mix deze tot een egaal beslag. Zoetstof toevoegen is naar smaak. Gebruik wel vloeibare zoetstof en nooit Stevia. Vloeibare zoetstof bevat weinig tot geen koolhydraten én ik vind hem niet zo chemisch smaken. Stevia maakt een baksel bitter, dat is natuurlijk sowieso niet de bedoeling. Ook mag je beslag zoeter de oven in dan dat cake na het bakken mag smaken. Er gaat namelijk zoetkracht verloren tijdens het bakken. Te zoet de oven in maakt de smaak na het bakken goed, goed de oven in maakt de cake flauw.

Ik heb een kleine heteluchtoven. De cake was klaar na 40 minuten op 180 graden (in het midden van de oven). Check hoe het met je cake gaat tijdens het bakproces, het kan best zijn dat jouw oven veel korter nodig heeft.

Ik heb een kleine springvorm gebruikt. Daardoor kunnen er 8 mooie puntjes uit de cake gehaald worden.

Per punt zit je op 1.3 koolhydraten en een kleine 220 kcal.

Tags: cake, kaneel, koolhydraatarm, tussendoor.
Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Pinterest
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2021/03/kaneelcake.jpeg?fit=1398%2C1147&ssl=1 1147 1398 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2021-03-20 17:16:592021-03-20 17:16:59Koolhydraatarme kaneelcake
Misschien ook iets voor u
Chocolademelk
Quiche met zuurkool en bloemkool
Tonijnpannenkoekjes
Lasagne met bladeren van Chinese kool
Foto bij Blog 16Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
Blog 4 – Hoe te beginnen
TonijnkoekjesTonijnkoekjes
Tonijn met kastanjechampignons
8 antwoorden
  1. Fatima zegt:
    22 maart 2021 op 20:04

    Hoi Patricia,

    Is het normaal dat er een laagje boter komt op de cakejes tijdens het bakken. Ik heb het verdeeld in muffin vormpjes.bEn bedankt voor de vele lekkere recepten die je met ons deelt.

    Groetjes Fatima

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      23 maart 2021 op 11:43

      Hallo Fatima,

      Dank voor je lieve compliment! Echt een laag boter herken ik niet, maar het klopt dat de boter wel even wat “bruist” bovenop de cake. Na afkoelen verdwijnt dit weer hoor.

      Beantwoorden
  2. Monique zegt:
    19 april 2021 op 15:20

    Hoi Patricia
    Ik vraag me af of jij weet hoe lang het in de oven moet als je kleine cupcake vormpjes zou gebruiken?
    Kan je het ook invriezen?
    Bedankt voor je antwoord.

    Gr. Monique

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      17 mei 2021 op 15:21

      Hoi!

      Sws is het goed om tussentijds te checken bij de oven. Geen oven is hetzelfde wat baktijd betreft. Zijn de cupcakes goed gelukt? Invriezen kan zeker, ideaal om achter de hand te hebben!

      Liefs Patricia

      Beantwoorden
  3. Ellen zegt:
    30 april 2021 op 13:36

    Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig kaneel?

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      17 mei 2021 op 15:20

      Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak alleen maar beter. Smaakte de cake wel lekker?

      Beantwoorden
  4. Martha zegt:
    17 mei 2021 op 14:08

    Hoi Patricia

    De cake staat nu in de oven ben benieuwd.
    Wel had ik mijn twijfels over het rijzen van de cake en heb voor de zekerheid er toch maar een beetje backing powder bij gedaan De k je dat dat kan? Ik ga nu ineens twijfelen.

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      17 mei 2021 op 15:19

      Hoi!

      Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan vind ik niet zo lekker. Vandaar dat ik het liever weglaat. Met baking powder heb ik geen ervaring, maar ik weet wel dat je het niet voor ieder gerecht kunt gebruiken. Hoe smaakt je cake? Het klopt dat de cake niet heel erg rijst, ietsje, maar persoonlijk vind ik dat niet zo erg. Ben benieuwd naar hoe je cake gelukt is!

      Liefs Patricia

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Bloemkoolrijst en scrambled eggsBloemkoolrijst en scrambled eggs20 maart 2023 - 13:44
  • Harige koekjesHartige koekjes20 maart 2023 - 10:37
  • Ovenschotel met meerdere groentesOvenschotel met verschillende groentes10 november 2022 - 13:12
  • Omelet gevuld met salami, kaas, spinazie en rauwkost van komkommerOmelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer18 februari 2022 - 12:18
  • Stukjes chocolade met hele hazelnotenStukjes chocolade met hele hazelnoten1 februari 2022 - 14:09
  • Zuurkoolschotel met pompoenZuurkoolschotel met pompoenpuree18 november 2021 - 10:41
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Hoi! Sws is het goed om tussentijds te checken bij de...17 mei 2021 - 15:21 door ppkha
  • Wees niet te scheutig met kaneel hoor! Dat is voor de smaak...17 mei 2021 - 15:20 door ppkha
  • Hoi! Zelf gebruik ik weleens bakpoeder, maar de smaak daarvan...17 mei 2021 - 15:19 door ppkha
  • Hoi Patricia De cake staat nu in de oven ben benieuwd....17 mei 2021 - 14:08 door Martha
  • Mijn cake wordt niet bruin zoals op de foto. Te weinig ...30 april 2021 - 13:36 door Ellen
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza pompoen prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archieven

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
Witlofschotel met ham en kaaswitlof ovenschotelSuper snelle granolaSuper snelle granola
Scroll naar bovenzijde