Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu
Koolhydraatarme kaneelcake

Koolhydraatarme kaneelcake

20 maart 2021/2 Reacties/in Recepten, Tussendoor /door ppkha

Een heerlijke cake, koolhydraatarm, met als hoofdsmaak kaneel. Het doet een beetje denken aan kruidkoek.

Wat heb je nodig?

-100 gram amandelen of 100 gram amandelmeel

-2 eieren

-60 gram ongeklopte slagroom

-100 gram roomboter

-1 theelepel (liever ietsje meer dan minder) kaneelpoeder

-Vloeibare zoetstof

-Snufje zout

-Kleine springvorm of een cakevorm

Bereiding

Ik heb dit keer gekozen voor amandelmeel die ik zelf heb gemaakt. In de Magic Bullet 100 gram amandelen vermalen en je hebt meel. Persoonlijk vind ik deze veel lekkerder dan de kant en klare amandelmeel uit supermarkten. Ik heb de amandelmeel heel fijn gekregen, veel minder korrelig, dat is echt een groot verschil, ook wat de smaak betreft. Op deze manier weet je overigens ook precies wat je eet, alleen de amandel, zonder toevoegingen. Heb je niet de mogelijkheid tot zelf vermalen, dan is gekochte amandelmeel echt prima, maar er is dus een verschil in smaak en structuur.

Voeg al de ingrediënten bij elkaar en mix deze tot een egaal beslag. Zoetstof toevoegen is naar smaak. Gebruik wel vloeibare zoetstof en nooit Stevia. Vloeibare zoetstof bevat weinig tot geen koolhydraten én ik vind hem niet zo chemisch smaken. Stevia maakt een baksel bitter, dat is natuurlijk sowieso niet de bedoeling. Ook mag je beslag zoeter de oven in dan dat cake na het bakken mag smaken. Er gaat namelijk zoetkracht verloren tijdens het bakken. Te zoet de oven in maakt de smaak na het bakken goed, goed de oven in maakt de cake flauw.

Ik heb een kleine heteluchtoven. De cake was klaar na 40 minuten op 180 graden (in het midden van de oven). Check hoe het met je cake gaat tijdens het bakproces, het kan best zijn dat jouw oven veel korter nodig heeft.

Ik heb een kleine springvorm gebruikt. Daardoor kunnen er 8 mooie puntjes uit de cake gehaald worden.

Per punt zit je op 1.3 koolhydraten en een kleine 220 kcal.

Tags: cake, kaneel, koolhydraatarm, tussendoor.
Deel dit stuk
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Deel via LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i1.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2021/03/kaneelcake.jpeg?fit=1398%2C1147&ssl=1 1147 1398 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2021-03-20 17:16:592021-03-20 17:16:59Koolhydraatarme kaneelcake
Misschien ook iets voor u
Griekse yoghurt met frambozen, amandelen en kaneel
Bloemkoolrijst met groentefrietjes
Avocado/tonijnsalade
Ham-prei salade
Quiche met zuurkool en bloemkool
Mozzarella/salami pannenkoekjes
Zoete lijnzaadpannenkoekjes
witlof ovenschotel Witlofschotel met ham en kaas
2 antwoorden
  1. Fatima zegt:
    22 maart 2021 op 20:04

    Hoi Patricia,

    Is het normaal dat er een laagje boter komt op de cakejes tijdens het bakken. Ik heb het verdeeld in muffin vormpjes.bEn bedankt voor de vele lekkere recepten die je met ons deelt.

    Groetjes Fatima

    Beantwoorden
    • ppkha zegt:
      23 maart 2021 op 11:43

      Hallo Fatima,

      Dank voor je lieve compliment! Echt een laag boter herken ik niet, maar het klopt dat de boter wel even wat “bruist” bovenop de cake. Na afkoelen verdwijnt dit weer hoor.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Super snelle granolaSuper snelle granola29 maart 2021 - 14:32
  • Koolhydraatarme kaneelcakeKoolhydraatarme kaneelcake20 maart 2021 - 17:16
  • witlof ovenschotelWitlofschotel met ham en kaas10 februari 2021 - 11:59
  • Restjes ei kipfilet champignonsRestjeslunch met kipfilet, ei en champignons4 januari 2021 - 14:09
  • Stamppot andijvie en broccoliStamppot andijvie met broccoli11 november 2020 - 13:41
  • Omelet met mozzarella en groenteOmelet met mozzarella, komkommer, tomaat en sla10 november 2020 - 13:19
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
  • Vanavond voor het eerst gemaakt. We zijn al een tijdje koolhydraadarm...7 april 2021 - 17:47 door Ellen
  • Hallo Fatima, Dank voor je lieve compliment! Echt een laag...23 maart 2021 - 11:43 door ppkha
  • Hoi Patricia, Is het normaal dat er een laagje boter...22 maart 2021 - 20:04 door Fatima
  • Hoi! Wat een mooi en eerlijk bericht. Dat motiveert mij...7 maart 2021 - 14:56 door ppkha
  • Wat een verademing om te lezen. Ik ben ook zo begonnen,...7 maart 2021 - 12:35 door Karin
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons cheddar chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archief

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
Witlofschotel met ham en kaas witlof ovenschotel Super snelle granola Super snelle granola
Scroll naar bovenzijde