Koolhydraatarm
  • Home
  • Mijn verhaal
  • Blogs
    • Blog 1 t/m 5
      • Blog 1 – Afvallen..
      • Blog 2 – Van maat 56 naar maat 36
      • Blog 3 – Morbide obesitas
      • Blog 4 – Hoe te beginnen
      • Blog 5 – Koolhydraatarm en het gezin
    • Blog 6 t/m 10
      • Blog 6 – Overtollig vel versus overtollig vet
      • Blog 7 – Situaties
      • Blog 8 – Dieet vs Levensstijl
      • Blog 9 – Sporten
      • Blog 10 – Zitten
    • Blog 11 t/m 17
      • Blog 11 – Bloggen op een eigen website
      • Blog 12 – Interview met weekblad Vriendin
      • Blog 13 – Doe maar gewoon
      • Blog 14 – 4 jaar…
      • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten?
      • Blog 16 – Is koolhydraatarm eten moeilijk?
      • Blog 17 – De grote verschillen tussen theorie en praktijk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Tussendoor
  • Begeleiding
  • Contact
  • Social Media
  • Zoek
  • Menu Menu
Super snelle granola

Super snelle granola

29 maart 2021/0 Reacties/in Ontbijt, Recepten /door ppkha

Super snelle granola? Yep! Granola is leuk om zelf te maken, maar de oven neemt er wel de tijd voor om knapperige granola aan je te geven. Vaak geen probleem, maar soms is het toch wel handig om granola binnen 5 minuten te bereiden én over je Griekse yoghurt heen te kunnen doen.

Hoe ziet zo’n snelle granola er dan uit? Hoe is de bereiding dan? Eet je nog steeds knapperige granola?

Komt ie:

Voor 1 persoon heb je nodig:

-Een handje amandelen (ongeveer 25 gram)

-Een eetlepel gebroken lijnzaad

-Een héél klein scheutje, eerder druppeltjes, vanillearoma

-Eventueel, maar geen must, een paar druppeltjes vloeibare zoetstof

-Snufje zout

-Klein scheutje koud water, puur voor de binding

Bereiding:

Hak de amandelen in stukjes. Ik doe dit door ze in een afsluitbaar zakje te doen en er met de deegroller op te slaan. Zo blijven de stukjes nog stukjes en die bite in de granola is wel zo lekker.

Doe de stukjes amandel in een kom en voeg de andere ingrediënten toe. Roer het mengsel en verdeel dit over een bakpapiertje. Het mag als een platte koek/cracker worden. Bak het mengsel in 1.5-2 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Laat dit even rusten, kan heet zijn, en rol dan het bakpapiertje op zodat de plak in stukjes breekt. Natuurlijk kun je de plak ook met je handen verkruimelen, wat je maar makkelijker vindt.

Dit is de basis, want je kunt er natuurlijk nog andere noten als walnoten, hazelnoten, zonnebloempitten, you name it, aan toevoegen. Ook met de smaak kun je variëren, denk aan toevoegen kaneel bijvoorbeeld. In ieder geval heb je op deze manier binnen 5 minuten granola door je Griekse yoghurt.

Smakelijk eten!

Liefs Patricia

 

Tags: granola, magnetron, ontbijt
Deel dit stuk
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Delen via WhatsApp
  • Deel via Pinterest
  • Deel via LinkedIn
  • Delen via e-mail
https://i0.wp.com/patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2021/03/granola.jpeg?fit=1584%2C1084&ssl=1 1084 1584 ppkha https://patriciapinkster.nl/wp-content/uploads/2019/10/koolhydraatarm4.png ppkha2021-03-29 14:32:212021-03-29 14:32:21Super snelle granola
Misschien ook iets voor u
Eiersalade met lijnzaadcrackers Eiersalade
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent
  • Super snelle granolaSuper snelle granola29 maart 2021 - 14:32
  • Koolhydraatarme kaneelcakeKoolhydraatarme kaneelcake20 maart 2021 - 17:16
  • witlof ovenschotelWitlofschotel met ham en kaas10 februari 2021 - 11:59
  • Restjes ei kipfilet champignonsRestjeslunch met kipfilet, ei en champignons4 januari 2021 - 14:09
  • Stamppot andijvie en broccoliStamppot andijvie met broccoli11 november 2020 - 13:41
  • Omelet met mozzarella en groenteOmelet met mozzarella, komkommer, tomaat en sla10 november 2020 - 13:19
Populair
  • Blog 13 – Doe maar gewoon10 juni 2018 - 13:17
  • Proces van 70 kilo afvallenBlog 1 – Afvallen..15 maart 2018 - 21:30
  • Blog 4 – Hoe te beginnen15 maart 2018 - 21:31
  • Blog 15 – Waarom koos ik voor koolhydraatarm eten...17 mei 2019 - 11:47
  • Chocolade/pindakaas bonbons4 april 2018 - 15:35
  • Blog 14 – 4 jaar…6 maart 2019 - 12:38
Reacties
  • Net deze gemaakt met tomatensaus, paprika, geraspte kaas,...19 april 2021 - 19:45 door Patricia de Jong
  • Vanavond voor het eerst gemaakt. We zijn al een tijdje koolhydraadarm...7 april 2021 - 17:47 door Ellen
  • Hallo Fatima, Dank voor je lieve compliment! Echt een laag...23 maart 2021 - 11:43 door ppkha
  • Hoi Patricia, Is het normaal dat er een laagje boter...22 maart 2021 - 20:04 door Fatima
  • Hoi! Wat een mooi en eerlijk bericht. Dat motiveert mij...7 maart 2021 - 14:56 door ppkha
  • Wat een verademing om te lezen. Ik ben ook zo begonnen,...7 maart 2021 - 12:35 door Karin
Tags
afvallen andijvie Avocado bloemkool Bloemkoolrijst broccoli cake champignons cheddar chocolade courgette courgetti diner ei frambozen gehakt ham Kaas kastanjechampignons knolselderij kokos komkommer koolhydraatarm lunch mozzarella Muffin omelet ovenschotel pannenkoek pannenkoeken pizza prei quiche rosbief salade salami sla slagroom spekreepjes spinazie stamppot tonijn tussendoor. witte kool zuurkool

Archief

Koolhydraatarm eten, begeleiding van Patricia Pinkster

Wil je ook beginnen met koolhydraatarm eten, maar weet je niet hoe? Of heb je een stok achter de deur nodig? Dan kan ik helpen.

Ik bied online begeleiding aan in het ondersteunen van deze levensstijlverandering.

Lees verder >

Meer informatie

E-mail: site@patriciapinkster.nl
Privacybeleid

Patricia Pinkster op social media

  • Facebook groep
  • Facebook pagina
  • Instagram
  • Pinterest
Koolhydraatarme kaneelcake Koolhydraatarme kaneelcake
Scroll naar bovenzijde