Super snelle granola
Super snelle granola? Yep! Granola is leuk om zelf te maken, maar de oven neemt er wel de tijd voor om knapperige granola aan je te geven. Vaak geen probleem, maar soms is het toch wel handig om granola binnen 5 minuten te bereiden én over je Griekse yoghurt heen te kunnen doen.
Hoe ziet zo’n snelle granola er dan uit? Hoe is de bereiding dan? Eet je nog steeds knapperige granola?
Komt ie:
Voor 1 persoon heb je nodig:
-Een handje amandelen (ongeveer 25 gram)
-Een eetlepel gebroken lijnzaad
-Een héél klein scheutje, eerder druppeltjes, vanillearoma
-Eventueel, maar geen must, een paar druppeltjes vloeibare zoetstof
-Snufje zout
-Klein scheutje koud water, puur voor de binding
Bereiding:
Hak de amandelen in stukjes. Ik doe dit door ze in een afsluitbaar zakje te doen en er met de deegroller op te slaan. Zo blijven de stukjes nog stukjes en die bite in de granola is wel zo lekker.
Doe de stukjes amandel in een kom en voeg de andere ingrediënten toe. Roer het mengsel en verdeel dit over een bakpapiertje. Het mag als een platte koek/cracker worden. Bak het mengsel in 1.5-2 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Laat dit even rusten, kan heet zijn, en rol dan het bakpapiertje op zodat de plak in stukjes breekt. Natuurlijk kun je de plak ook met je handen verkruimelen, wat je maar makkelijker vindt.
Dit is de basis, want je kunt er natuurlijk nog andere noten als walnoten, hazelnoten, zonnebloempitten, you name it, aan toevoegen. Ook met de smaak kun je variëren, denk aan toevoegen kaneel bijvoorbeeld. In ieder geval heb je op deze manier binnen 5 minuten granola door je Griekse yoghurt.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!