Stukjes chocolade met hele hazelnoten
Stukjes chocolade met hele hazelnoten.
Dit is echt zo´n lekker receptje! Ik moest er even over nadenken welke titel ik aan dit recept wilde geven. Een titel toont alleen woorden, geen emotie. Dat geeft op zich niet, maar bij dit receptje toch wel een beetje. Dit is namelijk zó lekker, eerlijk gezegd keek ik ervan op. Vaak zijn dat de leukste recepten. Je hebt er maar heel weinig ingrediënten voor nodig en daar hou ik van. Less is more. Mocht je eens zin in zoet hebben, dan is dit echt een aanrader.
Wat heb je nodig:
-125 gram 85% pure chocolade. Of meer, maar liever niet minder dan 85%
-3 handjes hele hazelnoten, ongeveer 75 gram
-1 eetlepel kokosolie
-Optioneel een klein beetje vloeibare zoetstof
-Zoutkorrels
*Zet alvast een ovenschaal of een bakplaat klaar met daarop een bakpapiertje. Hier gaat het mengsel namelijk op, maar dit moet wel direct kunnen.
*Smelt de chocolade met de kokosolie en roer dit goed door. Voeg eventueel de zoetstof toe. Wanneer de chocolade gesmolten is en het mengsel goed geroerd, voeg dan de hazelnoten toe en roer het geheel nog eens door. Giet het mengsel uit over de ovenschaal of bakplaat en smeer deze zo gelijk mogelijk uit. Verdeel de hazelnoten nog iets, anders heb je delen met heel veel hazelnoten en delen met alleen maar chocolade.
*Strooi tot slot zoutkorrels over het mengsel en laat het even afkoelen op het aanrecht. Het ruikt intussen heerlijk in je huis! Nu mag het mengsel voor minimaal 2 uren in de koelkast om weer hard te kunnen worden. Nu heb je een plaat chocolade met hazelnoten, leuk, maar niet echt handig om te eten. Breek de plaat daarom in gelijkmatige stukken en presenteer ze in een mooi schaaltje of bordje. Bewaren kan afgedekt in de koelkast.
Succes!
Liefs Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!