Omelet gevuld met kaas, salami en spinazie en komkommer
Een omelet die gevuld is met kaas, salami, spinazie en daarnaast een rauwkost van slierten komkommer. Of kun je het dan, net als met courgette (courgetti), beter komketti noemen? 😉
Hoe ook genoemd, lekker was dit gerecht absoluut. Je kunt het als lunch eten, maar zeker ook als diner. Dan zou ik er wel iets meer groente aan toevoegen. Mijn avondmaaltijden moeten altijd iets vullender zijn dan de lunch… maar dat is natuurlijk persoonlijk.
Wat heb je nodig? Voor 1 persoon:
-3 eieren
-Ongeveer 5 stukjes diepvriesspinazie (ontdooi dit ’s ochtends alvast) of verse spinazie
-Plakjes oude kaas
-2-4 plakjes salami
-Kleine helft komkommer
-Peper en zout
Bereiding:
Kluts de 3 eieren en voeg er een scheutje water aan toe. Klein scheutje, maar de omelet scheurt hierdoor minder snel. Een tip die ik zag van Jamie Oliver, maar het is dus ook echt zo. De omelet wordt elastischer. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Niet heel veel zout, de salami is immers ook al ziltig.
Smelt boter of olie in een pan en giet het eimengsel erbij. Niet op hoog vuur, want de bovenkant moet ook al de kans krijgen om te garen. Beleg het mengsel iets naast de helft met de salami, plakjes kaas en de spinazie. Wanneer de onderkant van de omelet bijna klaar is, vouw je voorzichtig met een grotere spatel de helft naar de andere kant. Je krijgt nu een dubbelgevouwen omelet. Zelf draai ik de halve omelet dan nog eens om, maar wanneer je het garen al goed de tijd hebt gegeven is dit niet perse nodig. Als extraatje zou je nog wel geraspte kaas over de omelet kunnen strooien. Omdraaien voor een krokant laagje is dan wel een aanrader.
De komketti, komkommerslierten, heb ik met een Magic Peeler gesneden. Raspen kan ook heel goed, kleine stukjes of strookjes van snijden is ook geen probleem, maar de sliertjes maken de komkommer wel net even iets specialer. Voeg eventueel een beetjes (appel) azijn, druppelje zoetstof en een heel klein beetje zout aan de komkommer toe. Dan wordt het een nog frissere tegenhanger van de omelet.
Smakelijk eten!
Liefs Patricia
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!