Hartige koekjes
Hartige koekjes!
Deze koekjes zijn zo lekker! En erg leuk om te maken.
Uit het recept haal je ongeveer 15 koekjes, per koekje rond de 1 koolhydraat en 95 kcal. Of te wel, een prima koekje om van te eten wanneer je laag in koolhydraten wilt blijven.
Ingrediënten:
-200 gram amandelen, of amandelmeel
-4 eetlepels gebroken lijnzaad
-4 eetlepels kaas (of ietsje meer, lekker!)
-Peper
-Zout
-Scheutje water
Bereiding:
Vermaal de amandelen tot meel. Persoonlijk vind ik zelf gemalen meel lekkerder en minder korrelig, maar kant en klare amandelmeel kan ook prima. Voeg nu de gebroken lijnzaad, kaas, peper en zout toe en tot slot koud water. Meng het geheel tot een zo egaal mogelijk beslag. Voeg tijdens het mengen eventueel iets meer water toe. Het beslag moet niet te droog zijn, maar ook geen papje.
Verdeel het beslag over een bakpapiertje. Wanneer je vormpjes hebt is het makkelijker om de koekjes te maken, maar ook dat is geen must. De koekjes worden met een vormpje net iets mooier en je maakt het jezelf gemakkelijker omdat je het beslag egaal in het vormpje kunt drukken.
Ik heb een rond vormpje gebruikt, met een doorsnede van 7 cm. Een halve centimer dik. Ongeveer een halve eetlepel aan beslag per keer. Om het beslag niet aan de eetlepel te laten plakken is het goed om de eetlepel tussentijds nat te maken. Ook het vormpje doe ik steeds kort even in een kommetje water.
Ik haal ongeveer 15 koekjes uit het beslag, soms iets meer.
Zonder vormpje werkt de bereiding hetzelfde, probeer de koekjes wel zo gelijk mogelijk te maken, in verband met het bakken.
Bak de koekjes 20-25 minuten op 180 graden in de oven en klaar zijn ze. Goed afgesloten bewaren, daardoor blijven ze ook echt knapperig.
Smakelijk eten!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!